Vie strieľať veľkolepé góly, tvrdí novinár. Posila Slovana urobila z brankára štatistu

Hráč Slovana Bratislava Gerson Rodrigues (v bielom drese) v zápase proti Sturmu Graz.
Fotogaléria (25)
Hráč Slovana Bratislava Gerson Rodrigues (v bielom drese) v zápase proti Sturmu Graz. (Autor: TASR)
Sportnet|15. feb 2024 o 19:10 (aktualizované 15. feb 2024 o 21:00)

Rodrigues skóroval aj v druhom súťažnom zápase za Slovan.

GRAZ. Domáci futbalisti dvíhali ruky nad hlavy, ale nebolo im to nič platné. Z tesného náskoku sa v dôležitom zápase tešili len približne štyri minúty.

Sturm Graz sa v úvodnom dueli o postup do osemfinále Konferenčnej ligy dostal do vedenia vo štvrtej minúte, keď skóroval Dán Mika Biereth.

Už v ôsmej minúte však dokázal Slovan Bratislava odpovedať a to zásluhou posily, ktorá svojou povesťou kontroverzného hráča vyvoláva polemiku.

Fotogaléria zo zápasu SK Sturm Graz - ŠK Slovan Bratislava (Európska konferenčná liga)

„Jeho pohyby mu umožňujú strieľať veľkolepé góly. Je náladový hráč, niekedy označovaný za nezvládnuteľného, ktorého musí tréner riadiť špeciálnym spôsobom,“ tvrdil pre Sportnet Thomas Holzer z denníka L'essentiel. 

Luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues sa však zatiaľ prezentuje vo farbách Slovana v dobrom svetle a namiesto výstrelkov strieľa góly.

Proti Žiline si otvoril strelecký účet v belasom drese a skóroval aj v prvom európskom dueli. Zužitkoval svoje prednosti - rýchlosť a vycibrenú techniku.

VIDEO: Gól Gersona Rodriguesa v zápase proti Sturmu Graz

Po kolmej prihrávke od Jaromíra Zmrhala si našiel miesto medzi domácimi obrancami a štatistu urobil aj z českého brankára Vítězslava Jaroša.

Rodrigues si šikovne kolenom hodil loptu okolo vybehnutého brankára a následne nemal problém poslať loptu do opustenej brány Sturmu.

"Veľká pochvala za tú reakciu po strate lopty domácich. Celý stred zostal voľný a Slovan mohol zaútočiť. Zmrhal mal hore hlavu, videl v nábehu Gersona a loptu mu poslal za obranu," hovoril expert RTVS Marián Zeman.

Gól Rodriguesa však napokon iba zmiernil prehru Slovana.

Po prvom polčase prehrávali belasí 1:2, keďže po nezvládnutom priamom kope skóroval Jon Gorenc Stankovič. Oveľa horší bol však druhý polčas, v ktorom nevystrelili na bránu a inkasovali ďalšie dva góly.

Zápas ste mohli sledovať s nami prostredníctvom online prenosu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Vie strieľať veľkolepé góly, tvrdí novinár. Posila Slovana urobila z brankára štatistu