Skuhravý zažil ostrú premiéru v Stropkove. Zápas mu veľa ukázal, hráčov chce nakaziť

Futbalisti FC Košice.
Futbalisti FC Košice. (Autor: tomikesz / Facebook FC Košice)
Svjatoslav Dohovič|26. sep 2024 o 07:40 (aktualizované 26. sep 2024 o 09:30)

Domácich napriek prehre plný štadión vytlieskal.

STROPKOV. Takmer 1 700 divákov prilákal na stropkovský štadión pohárový zápas druhého tímu východnej skupiny tretej ligy proti prvoligistovi z Košíc, ktorý prichádzal za zaujímavých okolností.

Vedenie FC Košice len pár hodín pred ním predstavilo hráčom aj médiám nového trénera Romana Skuhravého, ktorý bez jediného tréningu viedol tím v ostrom zápase.

Domáci v kútiku duše verili, že by mohli favorita vzhľadom na jeho situáciu prekvapiť, ale napokon sa nič také neudialo.

Košičania išli v 13. minúte do vedenia po dobrom nábehu Szilárda Bokrosa za obranu.

V polovici prvého polčasu po zmätkoch v obrane Stropkova zvyšoval na rozdiel dvoch gólov Karlo Miljanič, ale po pár minútach vyrobila chybu aj obrana Košíc a Erik Hurný znížil.

Ktovie, čo by sa udialo, keby v závere prvého polčasu svoju povesť obávaného kanoniera potvrdil Kevin Gómez, kolumbijský útočník v službách Stropkova, ktorý v lige nastrieľal v ôsmich zápasoch už 12 gólov. Ale sám zoči voči brankárovi Matúšovi Kirovi neuspel.

Už po piatich minútach druhého polčasu pridal svoj druhý gól v zápase košický útočník Karlo Miljanič, ktorý v závere zápasu po ďalších zmätkoch v stropkovskej obrane zavŕšil hetrik a uzavrel na konečných 1:4.

Futbalista FC Košice Karlo Miljanič a brankár Stropkova.
Futbalista FC Košice Karlo Miljanič a brankár Stropkova. (Autor: tomikesz / Facebook FC Košice)

Niektoré góly zamrzeli

„To je futbal. Možno keby sme vyrovnali, tak by to bolo dramatickejšie. Ale podali sme slušný výkon proti kvalitnému súperovi, ktorému gratulujem k postupu.

Robili sme, čo bolo v našich silách. Výkon z našej strany zniesol nejaké kritériá, lepšie ako v našej lige.

Hoci Košice nie sú v najlepšom rozpoložení, stále je to kvalitné mužstvo a ten rozdiel je vidieť v každej hernej činnosti.

Snažili sme sa im vyrovnať a som na svojich chlapcov hrdý,“ povedal po zápase domáci kormidelník Ján Šafranko, na ktorého nadviazal Adrián Leško:

„Dostali sme góly, ktoré neboli z vyložených šancí a to trochu zamrzí. Možno keby sme do polčasu vyrovnali, tak by to mohlo byť zaujímavejšie.

Potom sme hneď v úvode druhého polčasu inkasovali a to bol asi ten zlomový gól. Ešte sme tam nastrelili aj tyčku.“

Napriek prehre sa Stropkovčania dočkali po záverečnom hvizde potlesku fanúšikov, ktorý aj počas zápasu hnali svojich dopredu a ocenili každý lepší moment na ihrisku.

„Fanúšikovia videli, že je predsa len rozdiel medzi nami a prvoligovým mužstvom. Ale bolo super, že nás stále povzbudzovali.

Ale myslím, že sme podali dobrý výkon, nemáme sa za čo hanbiť a aspoň trochu sme ich potrápili.

Pohár bol výborným spestrením pre divákov, dobrou reklamou pre klub a teraz sa už sústredíme na ligu, kde chceme ísť opäť po tých najvyšších priečkach,“ pochválil tribúny Leško.

Kira už nikdy nepovie, že ho nič neprekvapí

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Skuhravý zažil ostrú premiéru v Stropkove. Zápas mu veľa ukázal, hráčov chce nakaziť