Medzi favoritmi vyčnieva treťoligista. Dokáže outsider v pohárovej súťaži prekvapiť?

Futbalisti Lipian.
Futbalisti Lipian. (Autor: ŠK ODEVA Lipany - facebook)
TASR|27. feb 2024 o 14:03

Slovnaft Cup v stredu pokračuje ďalšími zápasmi.

BRATISLAVA. V Slovenskom pohári - Slovnaft Cup-e sú v stredu na programe dva štvrťfinálové a jeden osemfinálový zápas s päťnásobným zastúpením futbalovej Niké ligy.

Vicemajster z Dunajskej Stredy si zmeria sily s Ružomberkom a Skalica zavíta na ihrisko treťoligových Lipian.

Tie sú posledným zástupcom klubu z nižšej ligovej súťaže v tomto ročníku pohára. Tehelné pole bude dejiskom osemfinálového duelu medzi Slovanom a Žilinou.

Slovnaft Cup

osemfinále:

17:30 Slovan Bratislava - MŠK Žilina

štvrťfinále:

14:30 ŠK Odeva Lipany - MFK Skalica

17:30 FK DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Ružomberok

Dunajská Streda sa stretla v tejto sezóne s Ružomberkom dvakrát, zakaždým z toho bola remíza 1:1. DAC vstúpil do jarnej časti dvoma víťazstvami, cenným bolo najmä to na pôde Trnavy (2:1).

Naposledy sa však zrodila v Podbrezovej bezgólová remíza a viac z hry mali domáci. Práve s nimi je v súboji o skupinu o titul stále Ružomberok, ktorý má po troch ostrých dueloch v tomto roku plný počet bodov a skóre 6:2.

Lipany dosiahli postupom do štvrťfinále historické maximu v pohári. V tejto edícii vyradili OŠK Pribiš a Iskru Hnúšťa zo šiestej ligy, druholigový Dolný Kubín, ŠK Javorník Makov zo 4. ligy a naposledy ďalšieho druholigistu Myjavu.

Od augusta 2013 toho neprehrali v pohárovej súťaži s nikým iným ako s tímom z najvyššej súťaže.

ŠK Odeva Lipany
ŠK Odeva Lipany
Slovnaft Cup
28.02.2024, Slovenský pohár - SLOVNAFT Cup | štvrťfinále
1 - 0
Pokutové kopy
5:3
MFK Skalica
MFK Skalica

"Takmer vždy, keď niekde na dedine alebo v menšom meste hrá prvoligista, skončí sa to radostnou spoločnou fotografiou a ďakovačkou. Pikantériou je, že u nás to býva skôr vyhrotené a niekedy sú tam namiesto toho ešte po konečnom hvizde hádky.

Vyplýva to zo skutočnosti, že nechceme lacno predať kožu, oduševnene bojujeme a málokedy je z toho jasný výsledok, po ktorom sú tie obojstranné úsmevy prirodzené," povedal lipiansky brankár Peter Bartoš pre webstránku slovnaftcup.sk.


Pohárová súťaž bude mať v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojí dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Medzi favoritmi vyčnieva treťoligista. Dokáže outsider v pohárovej súťaži prekvapiť?