Koniec ázijského dobrodružstva. Tarkovič skončil na lavičke reprezentácie Kirgizska

Štefan Tarkovič
Štefan Tarkovič (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|14. jún 2024 o 11:21

Vo funkcií pôsobil rok aj dva mesiace.

BIŠKEK. Slovenský trenér Štefan Tarkovič skončil na lavičke národného tímu Kirgizska. Tamojší zväz oznámil ukončenie spolupráce na sociálnych sieťach.

Bývalý kouč Slovenskej reprezentácie pôsobil ako hlavný tréner áziskej krajiny od apríla 2023. Kontrakt mu mal vypršať 30. júna 2024.

"Počas stretnutia šéf zväzu vyjadril od seba a celej futbalovej komunity krajiny úprimné poďakovanie za profesionálnu prácu, naplnené očakávania a dôveru, ktorá viedla k želaným výsledkom," uvádza sa vo vyhlásení.

Spolu s Tarkovičom tam pracovali ako asistent trénera Karol Praženica a ako kondičný tréner Martin Rusnák. "A" tím prevezme doterajší kouč reprezentácie do 23 rokov Maksim Lisitsyn.

Posledný zápas na lavičke výberu ázijskej krajiny Tarkovič absolvoval v utorok, remíza 1:1 v Ománe zaistila jeho zverencom postup do ďalšej fázy ázijskej časti kvalifikácie o postup na MS 2026 aj miestenku na záverečný turnaj Ázijského pohára v roku 2027.

Päťdesiatjedenročný Tarkovič viedol reprezentáciu SR od októbra 2020 do júna 2022. Slovenský národný tím koučoval v 22 zápasoch a dosiahol v nich 8 víťazstiev, 7 remíz a 7 prehier so skóre 26:24.

Na uvedenom poste striedal v jeseni 2020 Pavla Hapala, v lete 2022 ho nahradil Talian Francesco Calzona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Koniec ázijského dobrodružstva. Tarkovič skončil na lavičke reprezentácie Kirgizska