Spory pod Vezuvom. V šatni Neapola sa strhla potýčka medzi hráčmi a vedením klubu

Khvicha Kvaratskhelia
Khvicha Kvaratskhelia (Autor: TASR/LaPresse via AP)
SITA|18. feb 2024 o 16:01

Obhajca titulu iba remizoval v sobotňajšom zápase 25. kola talianskej Serie A s FC Janov 1:1.

BRATISLAVA. Nórsky futbalový obranca Leo Östigard pôsobiaci v talianskom klube SSC Neapol sa pohádal s vlastným trénerom Walterom Mazzarrim.

Slovná potýčka sa strhla v šatni Neapola počas polčasovej prestávky sobotňajšieho zápasu 25. kola talianskej Serie A 2023/2024, v ktorom obhajca titulu iba remizoval s FC Janov 1:1 a stratil ďalšie body potrebné v boji o priečky znamenajúce účasť v európskych pohárových súťažiach.

Taliansky portál Football News s odvolaním sa na periodikum Il Corriere dello Sport uvádza, že svedkami slovnej výmeny boli aj samotní hráči Neapola a tiež majiteľ klubu a prezident Aurelio De Laurentiis.

Östigarda údajne nahnevalo to, že ho skúsený kormidelník stiahol z ihriska počas prestávky. Pre 24-ročného stopéra bol sobotňajší zápas proti Janovu špecifický, pretože v predminulej sezóne si obliekal práve dnes klubu z Ligúrie.

Okrem Neapola a Janova Östigard pôsobil aj v nórskych kluboch Viking Stavanger a Molde FK. Hral tiež za anglické tímy FC Brighton, Coventry City a Stoke City. Krátku anabázu absolvoval aj v nemeckom klube St. Pauli. Súčasťou Neapola je od leta 2022.

„Partenopei“ neprežívajú ideálnu sezónu a ani aktuálna forma nie je uspokojivá. Vyhrali iba dva zápasy z ostatných ôsmich v lige. V tabuľke sa nachádzajú až na 9. mieste, výsledkom čoho je narastajúci tlak na kormidelníka Mazzarriho.

Neapol čaká už v stredu úvodný osemfinálový duel Ligy majstrov, v ktorom tím spod Vezuva privíta na Štadióne Diega Armanda Maradonu španielsky tím FC Barcelona.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Spory pod Vezuvom. V šatni Neapola sa strhla potýčka medzi hráčmi a vedením klubu