Na Spiši zrekonštruovali štadión, výrazne k tomu prispel SFZ

FK Spišská Nová Ves - ilustračná fotografia.
FK Spišská Nová Ves - ilustračná fotografia. (Autor: FK Spišská Nová Ves/ facebook)
SITA|10. sep 2021 o 16:00

Zvýšila sa aj kapacita miest na sedenie.

POPRAD. V Spišskej Novej Vsi v piatok exhibičným zápasom otvorili zrekonštruovaný futbalový štadión. Jeho obnova si vyžiadala 1,3 milióna eur.

Primátor Pavol Bečarik informoval, že samotné mesto do neho investovalo 551-tisíc eur, Slovenský futbalový zväz (SFZ) prispel sumou 750-tisíc eur.

Mesto vybudovalo novú prestrešenú tribúnu s kapacitou 995 miest na severnej strane štadióna, oproti hlavnej tribúne. Celkovo sa kapacita miest na sedenie zvýšila po rekonštrukcii na 1650 miest.

V rámci prác na hlavnej tribúne dostali novú podobu šatne, sociálne zariadenia, chodby, rozvody vody, kúrenie a elektrické rozvody. V celom areáli sú zmodernizované inžinierske siete.

"Popri rekonštrukcii futbalového štadióna sa nám podarilo vybudovať automatický zavlažovací systém v hodnote 18-tisíc eur. V tomto prípade sa nám podarilo opäť získať dotáciu10-tisíc eur od Slovenského futbalového zväzu.

Zvyšok bol vykrytý z vlastných zdrojov," prezradil Vladimír Hovaňák, riaditeľ Správy telovýchovných zariadení, príspevkovej organizácie mesta.

Dotáciu štvrť milióna eur schválil mestu SFZ v roku 2017. Predtým sa samospráve podarilo uzavrieť majetkovoprávny problém tohto štadióna z minulosti.

Ako vtedy vysvetlil vtedajší primátor Ján Volný, až v tom čase mesto získalo po pätnástich rokoch späť do vlastníctva pozemok a samostatný štadión. Iba tak sa následne mohlo pustiť do rekonštrukcie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na Spiši zrekonštruovali štadión, výrazne k tomu prispel SFZ