Strašný výkon, hanba, katastrofa, píšu v Poľsku o Lechu. Trnava hrala ako tím

Hráč Spartaka Kelvin Ofori sa teší z gólu-
Hráč Spartaka Kelvin Ofori sa teší z gólu- (Autor: TASR)
Sportnet|18. aug 2023 o 00:13

Portál poľskej televízie tvrdí, že Štetinov gól nemal platiť.

TRNAVA. Tvrdej kritike poľských médií čelí futbalový tím Lech Poznaň po prehre 1:3 v Trnave, ktorá znamená, že do štvrtého predkola Európskej konferenčnej ligy postúpil slovenský tím. V súčte výsledkov z oboch zápasov vyhral Spartak 4:3.

"Toto sa nemalo stať. Lech Poznaň ukázal svoju najhoršiu tvár. Proti tímu, kde hrá hrá viacero hráčov, ktorí neuspeli v poľskej Ekstraklase, neukázal nič. Trnava odhalila všetky slabiny Železničiarov a zaslúžene postúpila," napísal portál Sportowe fakty.

V kádri Spartaka figuruje až deväť hráčov, ktorí v minulosti pôsobili v poľskej najvyššej súťaži a aj tréner Michal Gašparík strávil ako hráč jednu sezónu v Górniku Zabrze.

Sportowe fakty vyzdvihli výkon Trnavčanov. "Oddanosť, húževnatosť, obetavosť. Bola radosť sledovať domácich. Títo hráči zarábajú oveľa menej ako ich súperi a ich individuálne schopnosti sa asi nedajú porovnať s hráčmi Lechu, ale vo štvrtok tvorili tím, monolit.

To sa nedá povedať o futbalistoch poľského tímu. Hráči Poznane vyzerali, akoby sa ráno stretli prvýkrát a nevedeli, čo majú hrať. Tréner John van den Brom sľuboval útočnú hru, ale nič také sa nestalo. Štvrťfinalista minulého ročníka Konferenčnej ligy si v sezóne 2023/24 nezahrá ani v skupine!"

Reportér Przegladu Sportoweho pripomenul nervóznu atmosféru, spomenul, ako diváci hádzali na hráčov Lechu rôzne predmety, aj to, že v závere zápasu už na ihrisku viacerým tiekli nervy.

"Takýto priebeh čakal málokto. Železničiari mali potvrdiť postup do rozhodujúceho predkola, no namiesto toho museli stráviť trpkú prehru. Krásny gól spoľahlivého Kristoffera Veldeho bol nanič. Hostí vylial z pohára obranca Lukáš Štetina po parádnej strele nožničkami," glosoval priebeh zápasu.

Podľa reportéra Damiana Smyka nezostane vypadnutie Lechu Poznaň bez následkov.

"Lech chce voľným behom dobehnúť do skupinovej fázy a zrazu narazil na súpera, ktorý sa mu odvážil vzdorovať. Neúčasť v skupinovej fáze má pre Lech finančné dôsledky. Tam mohol solídne zarobiť. Káder je najdrahší v histórii. Nečudoval by som sa, ak odídu Velde alebo Marchwiński," napísal na twitteri.

Portál poľskej televízie TVP hodnotil hráčov Lechu známkou od 1 po 10. Až šesť hráčov dostalo veľmi slabú známku 2.

Portál však v ďalšej správe tvrdí, že nádherný Štetinov gól na 3:1 nemal platiť, pretože o niekoľko sekúnd skôr podľa poľskej televízie Erik Daniel preberal loptu v ofsajdovej pozícii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Strašný výkon, hanba, katastrofa, píšu v Poľsku o Lechu. Trnava hrala ako tím