Trnava pokračuje v pohárovej Európe, jej triumf spečatil syn klubovej legendy

Radosť futbalistov Trnavy po góle do siete FK Sarajevo.
Fotogaléria (6)
Radosť futbalistov Trnavy po góle do siete FK Sarajevo. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|31. júl 2024 o 22:22

Trnava nedostala so Sarajevom ani jeden gól.

Konferenčná liga - 2. predkolo, odveta

FC Spartak Trnava - FK Sarajevo 3:0 (2:0)

Góly: 15. a 42. Ďuriš, 90.+4 Karhan

Rozhodcovia: Putros - Bramsen, Hummelgaard (všetci Dán.)

ŽK: Kóša, Pich - Jovič, Julardžija, 9120 divákov.

Spartak Trnava: Frelih - Holík, Twardzik, Kóša, Mikovič - Bainovič (86. Corryn), Procházka (86. Karhan), Zeljkovič, Azango (66. Paur) - Ahl (66. Ujlaky), Ďuriš (75. Pich)

Sarajevo: Rockov - Beganovič, Čelik, Jovič, Durakovič (46. Kuprešak) - Bubanja, Dordevič (66. Julardžija), Mehmedovič (46. Čatakovič) - Guliašvili, Oliveira (66. Andjušič), Kyeremeh (90. Hamzič)

/prvý zápas: 0:0, postúpil Spartak Trnava/

TRNAVA. Futbalisti FC Spartak Trnava postúpili do 3. predkola Konferenčnej ligy UEFA po tom, čo zvládli dvojzápas s FK Sarajevo.

Na pôde bosnianskeho mužstva pred šiestimi dňami remizovali 0:0 a následne v domácej odvete triumfovali 3:0 po dvoch góloch Michala Ďuriša a tiež zásahu syna klubovej legendy Patricka Karhana.

Trnavčania sa tak revanšovali súperovi za vyradenie spred 15 rokov. V sezóne 2009/2010 neuspeli v 2. predkole Európskej ligy po výsledkoch 0:1 a 1:1.

Ich súperom v boji o postup do play-off bude zdolaný z dvojzápasu 2. predkola EL medzi Wislou Krakov a SK Rapid Viedeň (prvý zápas 1:2).

V úvodnom zápase 3. predkola, ktorý je na programe vo štvrtok 8. augusta, nastúpi Spartak doma. Odveta sa bude hrať o týždeň neskôr na ihrisku súpera.

Fotogaléria: FC Spartak Trnava - FK Sarajevo (Konferenčná liga)

Priebeh zápasu FC Spartak Trnava - FK Sarajevo

I. polčas:

V drese Trnavy nastúpil prvýkrát v základe Švéd Ahl, ktorý sa predstavil v útoku spolu s Ďurišom. Hostia boli v úvode aktívnejší a darilo sa im presadzovať

Prvú veľkú šancu malo Sarajevo v 7. minúte, keď sa po centri dostal k hlavičke Jovič, Frelih však podržal Spartak. Krátko na to vyslali prvú strelu na bránu aj domáci, Holíkova strela však brankárovi nenarobila problémy.

Po štvrťhodine hry však udreli domáci. Center Mikoviča našiel v šestnástke Ďuriša, ktorý hlavou prekonal Rockova. Hráči Trnavy sa tak po troch zápasoch bez gólu dokázali konečne presadiť.

Domácim presný zásah pomohol a krátko na to mohol zvýšiť Zeljkovič, Rockov však jeho zakončenie vyrazil. Po polhodine bol blízko ku gólu Azango, ale jeho strela skončila na ľavej žrdi a dorážku zblokovala obrana tímu z Bosny.

Domáci sa však dočkali ešte do prestávky. Ahl vysunul lobom Ďuriša a skúsený útočník druhýkrát rozvlnil sieť. Bainovič mohol pridať v nadstavenom čase poistku, ale lopta skončila tesne vedľa ľavej žrde.

VIDEO: Tréner Michal Gašparík hodnotí zápas Trnava - Sarajevo

II. polčas:

Sarajevo urobilo pred začiatkom druhého polčasu dve zmeny s cieľom zmazať náskok Trnavy. Po prestávke však zahrozili ako prví domáci, Mikovičova strela neprekvapila Rockova.

Na druhej strane mal súper šancu znížiť z priameho kopu, no lopta smerovala len do rúk Freliha. Po hodine hry sa dostal k zakončeniu Guliašvili, ale pre domáceho brankára to bola ľahká práca.

V 67. minúte mohol po prihrávke striedajúceho Paura skompletizovať hetrik Ďuriš, nezakončil však presne. Krátko na to Bainovič hlavičkoval do rúk Rockova. Hostia sa mohli tešiť po strele Beganoviča, Frelih však držal čisté konto.

Hráči Sarajeva sa snažili presadiť nakopávanými loptami a centrami, no domáca obrana fungovala bezchybne a v dvojzápase neinkasovala ani raz. V závere ešte spečatil výsledok na 3:0 Karhan.

Hlasy po zápase

Michal Ďuriš, strelec dvoch gólov Trnavy: "Je to super. Vedel som, že ten zápas bude úplne iný ako v Sarajeve. Ukázali sme však kvalitu a priniesli sme si dobrý výsledok z prvého duelu. Som rád, že sme rozhodli už v prvom polčase."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Pre nás bol kľúčový výsledok z vonku, ktorý nám dával nádej na postup. Toto sme mali všetci v hlavách a chalani si išli od prvej minúty za tým. Chceli sme dať veľa energie do prvého polčasu, čo sa nám podarilo.

Nadviazali na druhý polčas s Trenčínom a teraz sme premenili šance. Dôležité bolo, že bol stav 2:0 do polčasu. V druhom sme chceli zápas kontrolovať, čo sa nám aj podarilo. Možno ak by padol gól skôr, mohol byť výsledok zaujímavejší. Chalani to však veľmi odmakali. Predviedli výborný výkon."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Trnava pokračuje v pohárovej Európe, jej triumf spečatil syn klubovej legendy