Trnava hrýzla až do konca. Do sveta idú body, tie nemáme, okomentoval Ďuriš

Kelvin Ofori počas zápasu 2. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy.
Kelvin Ofori počas zápasu 2. kola H-skupiny Európskej konferenčnej ligy. (Autor: TASR)
Matej Hank|6. okt 2023 o 07:30

Výkon hodnotili aktéri dobre, výsledok ich, samozrejme, mrzí.

TRNAVA. Len ťažko sa hľadali slová. Spartak Trnava zažil jeden z najpamätnejších večerov, no spomienky ostanú trpké.

Tureckého giganta Fenerbahce Istanbul trápil do poslednej minúty, duel skupiny H Európskej konferenčnej ligy sa však skončil výsledkom 1:2 pre hostí.

Všetko ale mohlo byť inak. Dvestomiliónový turecký vicemajster nebol až taký dominantný, ako sa od neho očakávalo. Až na niektoré pasáže.

Fenerbahce však na Trnavu nepostavilo to najlepšie, čo má. Na lavičke náhradníkov zo začiatku sedeli Edin Džeko, Fred či Dušan Tadič.

Úvod zachytili hostia oveľa lepšie. Obrana Trnavy sa ešte len zohrievala, čo využívali hlavne rýchli hráči Michy Batshuayi či Joshua King.

Miestami to vyzeralo ako hra mačky s myšou, niekoľkokrát dostala trnavská obrana jasličky, inokedy ťahúni Fenerbahce trochu zrýchlili a boli niekoľko metrov pred obranou.

Všetko sa však zmenilo od 30. minúty. Defenzíva Spartaka bola skalopevná, lopty cez ňu neprechádzali. Podobne ako aj na opačnej strane.

Dva góly zrušil VAR

Trnava mala v zápasoch s Ludogorcom Razgrad aj Ružomberkom veľmi zlý štart do druhého polčasu, čo sa následne ukázalo aj na výsledku.

Proti bulharskému tímu to bola v prvom zápase EKL prehra 0:4, proti Ružomberku skončil duel nerozhodne 2:2.

Erik Daniel a Bright Osayi-Samuel.
Erik Daniel a Bright Osayi-Samuel. (Autor: TASR)

Tentoraz úvod druhého dejstva červeno-čierni nepodcenili, hrali konsolidovane. Trnava vedela, kedy má na súpera pritlačiť. Veľakrát sa jej to oplatilo, získala loptu, alebo prinútila súpera k faulu.

Futbal od 52. minúty začal lahodiť všetkým divákom. Tímy sa postupne dostávali do vyložených šancí, brankár Dominik Takáč vytiahol aj zopár fantastických zákrokov.

Rovnako však útočili aj domáci, Kristián Koštrna poslal v 54. minúte loptu spoza vápna na bránu a natiahol gólmana Eğribayata.

Vyšší tlak a napádanie domácich rozhodili obranu tureckého giganta, začala oveľa viac chybovať v zadných radoch, čo chcela Trnava využiť.

No prvýkrát aj druhýkrát udreli hostia. Chybu v obrane Fenerbahce trestal v 88. minúte Kelvin Ofori, ktorí znížil na 1:2. Turci strelili ešte ďalšie dva góly, no VAR ich pre ofsajd oba zrušil.

"Do sveta ide výsledok"

Po zápase prišiel ako prvý medzi novinárov Michal Ďuriš, ktorý si odkrútil premiéru pred plným Štadiónom Antona Malatinského.

Hráč, ktorý hral už vo všetkých troch európskych súťažiach, hľadal slová po zápase ťažko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Trnava hrýzla až do konca. Do sveta idú body, tie nemáme, okomentoval Ďuriš