Trnava odvrátila veľký problém, kouč rivala sa čertil: Naše mentálne dno našlo pivnicu

Radosť hráčov Spartaka po strelení gólu počas zápasu 10. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul medzi FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová.
Fotogaléria (6)
Radosť hráčov Spartaka po strelení gólu počas zápasu 10. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o titul medzi FC Spartak Trnava - FK Železiarne Podbrezová. (Autor: TASR)
Pavol Spál|18. máj 2024 o 20:45

Mladý Slovák chytil famóznu formu, dal opäť tri góly.

TRNAVA, BRATISLAVA. „Ak nebudeme hrať európsky pohár, Trnava má veľký problém,“ priznal prezident Trnavy Peter Macho. 

Spartaku sa uľavilo, kľúčový zápas zvládol. V poslednom kole Trnavčania deklasovali Podbrezovú 5:0, čo im zaručilo miestenku v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). Jeho tím skončil v Niké lige na treťom mieste.

V aréne Antona Malatinského bolo šesťtisíc ľudí a mohli oslavovať. Tiekli slzy radosti. 

„Chalani boli pod veľkým tlakom, napriek tomu hrali fantasticky. Od prvej minúty boli výborní, podali výborný výkon, predviedli výborný futbal, zaslúžia si absolutórium,“ tešil sa tréner Trnavy Michal Gašparík. Na druhej strane si aj ťažkal.

„Žijem v Trnave a je mi smutno, čo mi ľudia vypisujú. My sme zatrpknutá postkomunistická krajina, ktorá chce na všetko iba nadávať, pritom sme mali super sezónu. Viem, že sme mali výkyvy, že to nie je optimálne. Ale ľudia nás idú porovnávať s Ligou majstrov. To je však iný šport," vysvetľoval Gašparík.

Prvé dva góly Trnavy proti Podbrezovej strelil Kelvin Ofori, ktorý sa strelecky prebudil. 

„Štyri dni dozadu som sa zobudil s tým, že som cítil, že Ofori dnes rozhodne zápas a na druhý deň som sa ho pýtal, kde chce hrať,“ pokračoval Gašparík. Už v minulosti Kelvina opísal.

„Má výborné driblingy, vie sa presadiť v situácii jeden proti jednému či dokonca aj proti dvom. Potrebuje však zlepšiť finalizáciu,“ vravel Gašparík.

Fotogaléria zo zápasu Spartak Trnava - Podbrezová, Niké liga - skupina o titul (10. kolo)

Bol ako vrece s trikmi

Šikovný krídelník má iba dvadsaťdva, je ľavák. Pred piatimi rokmi zamieril z Ghany na skúšku do klubu Fortuna Düsseldorf, ktorý pôsobil vtedy v bundeslige. 

Ofori okúsil jednu z najlepších súťaži sveta. 

„Prišiel k nám na začiatku sezóny vo veku 17 rokov, takmer nik ho nepoznal. Bol ako vrece s

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Trnava odvrátila veľký problém, kouč rivala sa čertil: Naše mentálne dno našlo pivnicu