Kríza Atlética pokračuje, prehralo aj s posledným tímom La Ligy

Uruguajský útočník Atlética Madrid Luis Suárez.
Uruguajský útočník Atlética Madrid Luis Suárez. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. feb 2022 o 21:15 (aktualizované 17. feb 2022 o 03:57)

Jediný gól stretnutia zaznamenal Gonzalo Melero.

La Liga - 21. kolo:

Atlético Madrid - Levante 0:1 (0:0)

Gól: 54. Melero

MADRID. Futbalisti Atlética Madrid prekvapujúco prehrali v domácej dohrávke 21. kola španielskej La Ligy s posledným tímom tabuľky Levante 0:1.

Obhajca titulu nevyužil šancu dostať sa priebežne na štvrtú priečku tabuľky pred Barcelonu, ktorá odohrala o zápas menej.

Atlético je piate a stráca na lídra Real Madrid už pätnásť bodov. Prežíva veľkú hernú aj výsledkovú krízu. Prehralo už siedmy ligový duel, pričom v predošlých dvoch sezónach dokopy nebodovalo len v ôsmich prípadoch.

O triumfe hostí, ktorí si pripísali iba druhé víťazstvo v ligovej sezóne, rozhodol v 54. minúte Gonzalo Melero. Levante má manko päť bodov na predposledný Cadiz, s Atleticom Madrid neprehralo už v štyroch dueloch za sebou.

Hlasy po zápase:

Jan Oblak, brankár Atlética: "Musíme niečo zmeniť, inak sa do prvej štvorky nedostaneme. Proti Levante sme neukázali to najlepšie z nás a s takýmto výkonom je nemožné vyhrať. Prežívame náročné obdobie a musíme sa zlepšiť vo všetkých činnostiach."

Diego Simeone, tréner Atlética: "Hrali sme zle a premárnili sme príležitosť dostať sa v ligovej tabuľke do lepšej situácie. Teraz musíme pracovať dvakrát tvrdšie ako doteraz. Stále máme na to, aby sme hrali o Ligu majstrov, ale musíme to aj ukázať na ihrisku, pretože iba hovoriť o tom je nudné."

Gonzalo Melero, strelec víťazného gólu: "Prežívame veľmi náročnú sezónu a takéto víťazstvo môže byť pre nás obrovskou vzpruhou do ďalšieho priebehu ligy."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Kríza Atlética pokračuje, prehralo aj s posledným tímom La Ligy