Španielsko
Španielsko
EURO 2024
30.06.2024, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
4 - 1
1:1
Gruzínsko
Gruzínsko

Gruzínci v úvode vystrašili Španielov, no favorit pridal plyn. Čaká ho súboj s Nemeckom

Fabian Ruiz sa spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Španielsko - Gruzínsko v osemfinále EURO 2024.
Fotogaléria (16)
Fabian Ruiz sa spoluhráčmi teší po strelenom góle v zápase Španielsko - Gruzínsko v osemfinále EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|30. jún 2024 o 22:52

Futbalisti Španielska dnes zdolali Gruzínsko v osemfinále na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - osemfinále

Španielsko - Gruzínsko 4:1 (1:1)

Góly: 39. Rodri, 51. Ruiz, 76. Williams, 83. Olmo - 18. Le Normand (vl.)

Rozhodoval: Letexier (Francúzsko). ŽK: Morata - Davitašvili

Španielsko: Simon - Carvajal (81. Navas), Le Normand, Laporte, Cucurella (67. Grimaldo) - Ruiz (81. Merino), Rodri, Pedri (62. Olmo) - Yamal, Morata (67. Oyarzabal), Williams

Gruzínsko: Mamardašvili - Kakabadze, Gvelesiani (79. Kvekveskiri), Kašia - Ločošvili (64. Citaišvili), Dvali - Kočorašvili, Čakvetadze (64. Davitašvili), Kiteišvili (41. Altunašvili) - Kvaracchelija, Mikautadze (79. Zivzivadze)

KOLÍN NAD RÝNOM. Španielski futbalisti dnes zvíťazili v osemfinále na EURO 2024 (ME vo futbale), keď v Kolíne nad Rýnom zdolali Gruzínsko jasne 4:1.

Od 18. minúty prehrávali po vlastnom góle Robina Le Normanda, no ešte do prestávky vyrovnali Rodrim a na začiatku druhého polčasu rozhodol o ich triumfe Fabian Ruiz.

Vo štvrťfinále nastúpia Španieli v piatok 5. júla o 18.00 h v Stuttgarte proti domácim Nemcom.

Fotogaléria zo zápasu Španielsko - Gruzínsko v osemfinále EURO 2024

Priebeh zápasu Španielsko - Gruzínsko na EURO 2024

I. polčas

Španieli začali aktívne a v 5. minúte sa po centri Carvajala ocitol v šanci Pedri, Mamardašviliho však neprekonal.

Jeden z topfavoritov turnaja to skúšal najmä po ľavej strane cez Cucurellu a Williamsa, no gruzínska obrana na čele s kapitánom Kašiom bola pozorná. V 18. minúte Gruzínci udreli z prvej vážnejšej útočnej akcie.

Kvaracchelija obišiel v strede poľa vracajúcich sa španielskych zadákov a prihral na pravú strenu Kakabadzemu, ktorého prudký center si zrazil Le Normand do vlastnej bránky - 0:1. Šancu vyrovnať mal krátko na to Ruiz, no Mamardašvili predviedol skvelý zákrok.

Vyznamenal sa aj pri šanciach Cucurellu a Williamsa, no v 39. minúte kapituloval po strele Rodriho spoza šesnástky. Situáciu ešte preveroval VAR pre možný ofsajd Moratu, gól však platil.

II. polčas:

Na začiatku druhého polčasu skúšal Kvaracchelija z polovice ihriska prekvapiť vybehnutého Simona a jeho strele nechýbalo veľa.

Španieli následne pohrozili z priameho kopu. Mamardašvili vyrazil strelu Yamala, no španielska akcia pokračovala a po centri krídelníka Barcelony sa hlavou presadil Ruiz - 2:1.

Po vedúcom góle španielsky tréner De La Fuente stiahol Pedriho a na ihrisko poslal Olma. V 63. minúte sa mohol 16-ročný Yamal stať najmladším strelcom v histórii ME, no v sľubnej pozícii netrafil bránku.

Kouč gruzínskeho tímu Sagnol sa snažil oživiť hru viacerými striedaniami, no Španieli kontrolovali priebeh zápasu.

V 76. minúte pridal po individuálnej akcii gólovú poistku agilný Nico Williams. Triumf Španielov spečatil v 83. minúte ľavačkou Olmo.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Gruzínci v úvode vystrašili Španielov, no favorit pridal plyn. Čaká ho súboj s Nemeckom