Návrat do Premier League dlho netrval. Southamptonu vystrelil postup produktívny útočník

Futbalisti Southamptonu oslavujú postup do Premier League.
Futbalisti Southamptonu oslavujú postup do Premier League. (Autor: REUTERS)
REUTERS, TASR|26. máj 2024 o 18:24

Duel hostil slávny štadión Wembley.

Baráž o Premier League

Southampton - Leeds United 1:0 (1:0)

Gól: 24. Armstrong

LONDÝN. Futbalisti Southamptonu si v nedeľu vybojovali postup späť do Premier League. Vo finále play-off Championship na štadióne vo Wembley zdolal Leeds United 1:0.

Hrdinom tímu bol Adam Armstrong, ktorý strelil víťaný gól. Leeds sa snažil odpovedať, náhradník Daniel James bol najbližšie po tom, čo jeho strela zasiahla brvno na konci druhého polčasu.

Do súboja šiel ako mierny favorit Leeds, iniciatívu však od začiatku prevzal Southampton. Brankár Illan Meslier najskôr vyrazil strelu Williama Smallbonea z priameho kopu a o desať minút inkasoval po strele Armstronga k zadnej tyči.

Leeds sa dostal do výraznejšej šance krátko po zmene strán, strela Crysencia Summervillea však tesne minula priestor medzi troma žrďami.

Southampton sa v budúcej sezóne pripojí k Leicesteru City a Ipswichu Town v Premier League, pričom druhý menovaný postúpil po 22-ročnej absencii v najvyššej súťaži, zatiaľ čo Leicester sa tiež vrátil do Premier League na prvý pokus po minuloročnom zostupe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Návrat do Premier League dlho netrval. Southamptonu vystrelil postup produktívny útočník