Nováčik zachraňoval jeseň v závere, pred jarou nastane ďalšia obmena kádra

Futbalisti FC Košice
Futbalisti FC Košice (Autor: TASR - František Iván)
Svjatoslav Dohovič|31. dec 2023 o 11:35

Aby malo mužstvo toľko zranených hráčov som ešte nezažil, hovorí Pavol Turczyk.

KOŠICE. Turbulentnú jesennú časť prežíval nováčik najvyššej futbalovej súťaže FC Košice.

Po sľubnom úvode prišlo desať prehier v rade, výmena trénera a napokon jedno víťazstvo a dve remízy v posledných troch zápasoch, ktoré Košičanov trochu odpútali od zostupových priečok.

S generálnym manažérom Pavlom Turczykom sme hovorili aj o smole, ktorá v podobe zranení kľúčových hráčov prenasledovala mužstvo, ale aj o tom, že po letnej čaká mužstvo aj zimná obmena kádra.

Eufória pred začiatkom nováčikovskej sezóny bola veľká, rovnako ako očakávania a ciele. Dokonca sa spomínal boj o prvú šestku, napokon to pred jarou vyzerá na boj o záchranu. Zrejme ste si to ako generálny manažér a zároveň jeden z akcionárov klubu predstavovali inak?

Po postupe a návrate prvej ligy do Košíc po dlhých rokoch sme sa všetci veľmi tešili. Posledné dve sezóny v druhej lige boli ťažké, aj tá postupová bola nesmierne náročná. Cieľ sa napokon podarilo splniť a boli sme v lige. Času pripraviť sa na ňu nebolo veľa, snažili sme sa posilniť o hráčov s ligovými skúsenosťami. Samozrejme v rámci svojich možností.

Pavol Turczyk, generálny manažér FC Košice
Pavol Turczyk, generálny manažér FC Košice (Autor: FC Košice)

Myslím, že hráči ktorí prišli v lete, majú svoju kvalitu. Niektorí to dokázali viac, niektorí menej. Vstup do sezóny bol super, hneď prvý zápas so Slovanom sa napokon ukázal ako vrchol jesene. Po dvoch prehrách prišli víťazstvá s Michalovcami a Zlatými Moravcami a zdalo sa, že mužstvo ide správnym smerom.

Začiatok bol podľa predstáv a vôbec to nevyzeralo tak, že by jeseň bola napokon taká ťažká a komplikovaná. Ja som predpokladal, že by sme sa mohli pohybovať okolo siedmeho, ôsmeho miesta. Potom nastal zlom, prišli sme behom týždňa o siedmich hráčov základnej zostavy a celé sa to zosypalo.

Pri spätnom pohľade sa ako kľúčové pre neúspešnú jeseň ukazuje zranenie lídra defenzívy Jána Kriváka a následne aj Dominika Kružliaka, ktorý ho mal nahradiť. Najviac inkasovaných gólov ukazuje, že najväčším problémom bola obrana. Ako to vyzerá pred začiatkom zimnej prípravy? Bude aspoň jeden z nich pripravený vrátiť sa na ihrisko?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nováčik zachraňoval jeseň v závere, pred jarou nastane ďalšia obmena kádra