Zlaté Moravce obmenili káder, pred sezónou majú v klube jasný cieľ

Zľava majiteľ FC ViOn Zlaté Moravce Viliam Ondrejka, hlavný tréner Ján Kocian a kapitán mužstva Anton Sloboda.
Zľava majiteľ FC ViOn Zlaté Moravce Viliam Ondrejka, hlavný tréner Ján Kocian a kapitán mužstva Anton Sloboda. (Autor: TASR)
TASR|14. júl 2022 o 16:00

Mužstvo povedie bývalý reprezentačný tréner Slovenska.

ZLATÉ MORAVCE. Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble deklarujú ako cieľ do nastávajúcej sezóny záchranu vo Fortuna lige.

V predchádzajúcom ročníku skončili na predposlednej priečke skupiny o udržanie sa, baráži o zotrvanie sa však vyhli po tom, ako Sereď nedostala licenciu a z druhej ligy automaticky postúpila Banská Bystrica.

Mužstvo pod vedením bývalého reprezentačného trénera Slovenska Jána Kociana chce predvádzať organizovaný a bojovný futbal.

Prišli brankár Matúš Chropovský (Senica), obrancovia Samuel Suľa (Žilina) a Denys Balan (FC Kryvbas), stredopoliari Timotej Múdry, Adam Brenkus (obaja Ružomberok) a Patrik Pinte (Liptovský Mikuláš) a útočníci Tomáš Vestenický (Riteriai), Giannis Niarchos (Senica) a Marko Ševčík (Nitra).

V kádri už nefigurujú Matúš Kira, Peter Čögley, Dávid Haspra, Jozef Menich, Martin Tóth, Martin Chren, Georgios Neofytidis, Peter Kolesár, Marián Chobot, Martin Kovaľ a Taofiq Jibril, na ročné hosťovanie do Dubnice odišiel Marek Švec.

ViOn odohral štyri prípravné stretnutia s vyrovnanou bilanciou 2 víťazstvá a 2 prehry. Vysoké triumfy dosiahol nad Galantou (7:0) a Petržalkou (6:0), nestačil na Slovácko (0:1) a fortunaligového nováčika z Podbrezovej (0:4).

Do novej sezóny vstúpi v sobotu o 18.00 h na štadióne Spartaka Trnava.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Zlaté Moravce obmenili káder, pred sezónou majú v klube jasný cieľ