Hrajú Ligu majstrov, ich brankár stojí milióny. Dá sa to uhrať, tvrdia Slováci

Slováci zvládli úvodný barážový duel, zdolali favorizovanú Ukrajinu.
Slováci zvládli úvodný barážový duel, zdolali favorizovanú Ukrajinu. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|24. sep 2022 o 13:45

Slovenský tím do 21 rokov je v hre o postup na EURO 2023.

ŽILINA. Na papieri budí ich tím rešpekt. Ukrajinská reprezentácia do 21 rokov pozostáva z obrovského množstva talentu. A tiež peňazí v podobe ceny hráčov, ktorí sa už presadzujú na vrcholnej úrovni.

V základnej zostave, ktorá vybehala na trávnik v Žiline, figurovali štyria hráči účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov Šachtaru Doneck. Traja sú z Dynama Kyjev, ktorý hráva v Európskej lige.

S výnimkou pravého obrancu Oleksija Syča všetci členovia základnej zostavy Ruslana Rotana, niekdajšieho stonásobného reprezentanta a hráča roka 2016 na Ukrajine, zasiahli v tejto sezóne do európskych pohárových súťaží.

Trhová hodnota takmer dvojmetrového brankára Anatolija Trubina dosahuje osem miliónov eur. Najhodnotnejší zo slovenských hráčov je Tomáš Suslov. Ten stojí tri milióny eur.

Dva dni pred úvodným zápasom proti slovenským rovesníkom v baráži o postup na majstrovstvá Európy 2023 stál Trubin v bráne ukrajinského A-tímu v stretnutí Ligy národov na pôde Škótska.

Boli pripravení behať bez lopty

„Súper má vysokú kvalitu. V tíme má hráčov, ktorí pravidelne nastupujú v skupinovej fáze európskych pohárov. Sú silní na lopte,“ uvedomuje si tréner slovenského výberu do 21 rokov Jaroslav Kentoš.

Ukrajina v kvalifikačnej skupine dýchala na chrbát Francúzsku, doma s ním remizovala 3:3. Obsadila druhé miesto so ziskom 23 bodov.

„Všetci vieme, akých má Ukrajina hráčov. Boli sme pripravení na to, že budeme behať veľa bez lopty a obetujeme sa jeden za druhého,“ poznamenal kapitán slovenského tímu Peter Pokorný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hrajú Ligu majstrov, ich brankár stojí milióny. Dá sa to uhrať, tvrdia Slováci