Slovenskí futbalisti si vybojovali účasť v Elite Round. Trápi ich však typický problém

Tréner Stanislav Macek a hráči slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov.
Tréner Stanislav Macek a hráči slovenskej futbalovej reprezentácie do 19 rokov. (Autor: SFZ/Lukáš Žiga)
Sportnet, SITA|30. sep 2022 o 13:25

Mladí Slováci zabojujú o účasť mládežníckom EURO.

BRATISLAVA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov zvládli úvodnú časť kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy a v marci na nich čaká druhá fáza - Elite Round.

Zverenci trénera Stanislava Maceka obsadili v 12. kvalifikačnej skupine postupové 2. miesto za Nemcami so ziskom štyroch bodov z troch stretnutí, za sebou nechali Bielorusov a Arméncov.

Tréner chválil tím

Najbližšie absolvujú v dňoch 13. až 22. novembra prípravný dvojzápas proti rovesníkom z Turecka.

"Cieľ bol, aby sme hrali dobrý futbal a postúpili sme. Myslím si, že sa nám to podarilo. Logicky turnaj zastihol niektorých chlapcov vo väčšej hernej pohode, iní možno čakali od seba viac.

V konečnom súčte treba tím pochváliť nielen za prístup, ktorý by mal byť samozrejmosťou, ale aj za úroveň hry, ktorú v jednotlivých zápasoch predviedli. Myslím si, že sme postúpili zaslúžene," povedal Macek pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slovenská devätnástka zdolala Arméncov 2:0, s Bielorusmi remizovala 1:1 a Nemcom podľahla 0:1.

"Samozrejme sme chceli vyhrať už prvý zápas proti Bielorusku, ale treba povedať, že súper hral výborne v obrane a my sme nezvládli herne posledných dvadsať minút. Pod ťarchou výsledku sme boli zbytočne nervózni.

S Arménskom sme jasne dominovali, okrem dvoch gólov sme mali ďalších päť či šesť čistých príležitosti. V tomto zápase naša hra spĺňala vysoké kritériá.

Posledný súboj s Nemeckom sme hrali veľmi dobre v obrane, lenže sme nevyužili dve veľmi dobré gólové príležitosti, čo proti takej kvalite, akú domáci predstavovali, jednoducho nestačilo na body," zhrnul Macek.

Problémy s gólmi

"Výsledky a celkový bodový zisk berieme ako fakt a sme radi, že nám v súčte zabezpečili postup," doplnil kouč.

Slováci síce inkasovali len dvakrát, ale strelili iba tri góly. Potvrdili tak, že Slovensko má dlhodobý problém vychovať kanoniera.

"Na turnaji nikto herne nesklamal. Chlapci boli po celý čas boli veľmi koncentrovaní, cítili vážnosť zrazu, pričom sme sa všetci snažili o pokojnú a pozitívnu atmosféru. Môžem smelo povedať, že defenzíva nám fungovala.

Chalani dali do toho všetko, vo futbale nie je každá šanca využitá. Samozrejme, mohli sme byť efektívnejší v koncovke, ale góly, ktoré sme dali, nám zaručili postup a to je v tejto chvíli to najpodstatnejšie," dodal Macek, ktorý dúfa, že sa jeho zverenci už začnú presadzovať v mužskom futbale.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenskí futbalisti si vybojovali účasť v Elite Round. Trápi ich však typický problém