SFZ prerozdelí odmenu z ME vo futbale. Klubom dá viac ako 2,5 milióna eur

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik.
Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik. (Autor: TASR)
TASR|5. apr 2022 o 16:48

Finančný príspevok dostane 226 uchádzačov.

SENEC. Členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) schválili na svojom utorkovom zasadnutí návrh na poskytnutie finančného príspevku v projekte EURÁ z EURA pre 226 uchádzačov.

Projekt sa zameriava na dobudovanie amatérskej futbalovej infraštruktúry.

"Úspešným subjektom sa prerozdelí 2,55 milióna eur. Pri schválených uchádzačoch sa zohľadňovali kritériá uverejnené vo výzve na predkladanie žiadostí a zároveň sa bral ohľad na to, že objem žiadostí prevyšoval, viac ako päťnásobne, disponibilné a alokované zdroje. Finančné príspevky budú môcť uchádzači vyčerpať do 30. apríla 2023," informoval SFZ na oficiálnom webe.

Do projektu sa prihlásilo 557 subjektov, ktoré v rámci prihlášok požadovali na rekonštrukciu a výstavbu futbalovej infraštruktúry viac ako 14 miliónov eur.

Úspešní uchádzači sa bližšie inštrukcie k realizácii projektu dozvedia na seminároch, ktoré zorganizujú jednotlivé regionálne futbalové zväzy v spolupráci so SFZ počas apríla tohto roku.

Návrh na prerozdelenie finančných prostriedkov predložila výkonnému výboru pracovná skupina zložená z generálneho sekretára SFZ Petra Palenčíka, predsedov regionálnych zväzov Juraja Jánošíka (BFZ), Petra Kováča (ZsFZ), Stanislava Neuschla (SsFZ), Richarda Havrillu (VsFZ) a zástupcu oddelenia strategických projektov SFZ Martina Ivanka.

Projekt EURÁ z EURA je financovaný z 9-miliónovej odmeny za účasť slovenského reprezentačného výberu na EURO 2020.

"Tretina je pre hráčov a realizačný tím, druhá na náklady spojené s finálovým turnajom Eura, tretiu chceme investovať do rozvoja slovenského futbalu," povedal prezident SFZ Ján Kováčik po postupe na šampionát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»SFZ prerozdelí odmenu z ME vo futbale. Klubom dá viac ako 2,5 milióna eur