Je to definitívne. Polievka jasne reagoval na možný prestup do Slovana

Róbert Polievka.
Róbert Polievka. (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Michal Šášky|19. feb 2023 o 22:45

Banská Bystrica nepríde o oporu tímu.

BANSKÁ BYSTRICA. Najlepší strelec po dvadsiatich kolách slovenskej Fortuna ligy nevyužije posledné dni prestupového obdobia na zmenu dresu.

Útočník Róbert Polievka ostane hráčom MFK Dukla Banská Bystrica aj napriek tomu, že je možné, že bude hrať o tri týždne už iba skupinu o záchranu.

Informoval o tom klub na oficiálnom webe.

Weiss ho chcel

O Polievku mal už počas jesennej časti záujem bratislavský Slovan a spomínal sa aj záujem Dunajskej Stredy.

Špekulácie o jeho transfere umocnil tréner Slovana Vladimír Weiss starší. Po sobotňajšom zápase na Tehelnom poli (2:2) sa vyjadril, že má o Polievku stále eminentný záujem.

Pripustil aj pokračovanie v rokovaniach, hoci by už útočníka nemohol zapísať na súpisku pre osemfinále Európskej konferenčnej ligy.

Na tieto slová deň po zápase reagoval Peter Krnáč, predseda predstavenstva MFK Dukla Banská Bystrica a vylúčil odchod lídra tímu.

Siedmy tím Fortuna ligy už pred týždňom prišiel o zraneného Michala Faška. Tretí najproduktívnejší aktívny hráč súťaže mal zranenie obličky a zotavuje sa doma.

„So Slovanom Bratislava a ani s iným klubom nerokujeme a v tomto prestupovom okne už ani nebudeme. Róbert Polievka zostane počas jarnej časti hráčom MFK Dukla Banská Bystrica. Tak sme to deklarovali pred štartom jarnej časti a tak to aj zostane,“ cituje mfkdukla.sk slová Petra Krnáča.

Hráč dal svoje slovo

Dukla je stále v hre o majstrovskú vetvu, so šiestou Žilinou má rovnaký počet bodov. Vzájomné zápasy sú na strane šošonov.

Polievka má aktuálne reprezentačnú formu, v oboch jarných zápasoch strelil dva góly. Sám je uzrozumený, že sezónu dokončí na Štiavničkách.

„S hráčom máme túto otázku vyriešenú, chceme sa sústrediť na boj o prvú šestku, ktorá je našim cieľom a ktorá je dve kolá pred skončením základnej časti stále reálna.

Nebudeme preto tím oslabovať odchodom najlepšieho strelca, aj vzhľadom na skutočnosť, že sme v zápase proti Trenčínu prišli o Michala Faška, ktorého rekonvalescencia do návratu na ligové trávniky bude dlhodobejšia. Sme radi a vážime si skutočnosť, že je o našich hráčov záujem, ale do letného prestupového obdobia už nebudeme robiť žiadne zásahy smerom von z klubu,“ dodal predseda predstavenstva MFK Dukla.

V klube majú o Polievkovom zotrvaní už dlhšie jasno, hráč uzavrel s predstaviteľmi klubu chlapskú dohodu a neplánuje ju porušiť.

„Za posledné hodiny sa toho veľa písalo a hovorilo, ale na mojom postoji v súvislosti s prestupom sa nič nezmenilo. Tak, ako som sa dohodol s majiteľom MFK Dukla pánom Krnáčom pred začiatkom jarnej časti, že sezónu dohrám v Banskej Bystrici, tak to aj dodržím,“ povedal pre klubový web Róbert Polievka.

Dvadsaťšesťročný zakončovateľ si váži ponuky, ale reflektovať na ne bude najbližšie až po skončení súťažného ročníka.

„Teší ma záujem o moju osobu, vážim si to, ale prestup do iného klubu nie je momentálne otázkou dňa. Zostávam v Banskej Bystrici, som tu šťastný a spolu s tímom máme spoločný cieľ a tým je dostať sa v nadstavbovej časti do skupiny, ktorá bude hrať o titul a európske pohárové priečky,“ uzavrel Polievka.

Zimné prestupové obdobie sa na Slovensku končí v utorok 21. februára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Je to definitívne. Polievka jasne reagoval na možný prestup do Slovana