Hviezdy svojich súťaží aj zlý chlapec z druhej ligy. Calzona má dôvod na radosť

Lukáš Haraslín.

Hviezdy svojich súťaží aj zlý chlapec z druhej ligy. Calzona má dôvod na radosť

Lukáš Haraslín. (Autor: TASR)
Lukáš Haraslín.
Lukáš Haraslín. (Autor: TASR)
Michal Šášky|6. sep 2023 o 07:00

Aká je forma slovenských reprezentantov?

BRATISLAVA. Dvanásť gólov a päť asistencií. Čísla, ktoré dosiahol Cristiano Ronaldo len od augusta v Al-Nassr, naháňajú prinajmenšom rešpekt.

Prvým súperom mimo saudskoarabských klubov, bude pre portugalskú legendu slovenská futbalová reprezentácia v kvalifikácii o postup na EURO 2024.

Portugalci sú po štyroch zápasoch na čele J-skupiny s plným počtom bodov a so skóre 14:0. Ronaldo dal päť z nich.

Slováci sú na druhom mieste, na konte majú desať bodov, takisto žiadnu prehru a skóre 5:1. O stopercentnosť ich pripravilo Luxemburskom v prvom zápase.

Tréner Francesco Calzona sa na formu svojich zverencov nemôže sťažovať. Už dlho neboli slovenskí futbalisti v tak dobrej individuálnej fazóne. Dokonca sa všetci ani nezmestili do septembrovej nominácie.

Čo sa v texte dočítate:

  • Kto je hviezdou a má najlepšiu formu?
  • Ktoré mená v nominácii sú prekvapením?
  • V akej situácii sú slovenskí brankári?
  • Dostanú šancu aj nováčikovia v tíme?
  • Bude hrať znovu Polievka? Vytlačí ho niekto?

Slovenský tím privíta na bratislavskom Tehelnom poli v piatok Portugalsko (8. 9. o 20.45 h) a v pondelok Lichtenštajnsko (11. 9. o 20.45 h).

Iba jeden chytá a nahráva na góly

Calzonov tím má od novembra, kedy prebehla rozlúčka s Marekom Hamšíkom, ustálenú brankársku zostavu. Už na štvrtom zraze je rovnaká trojica.

Martin Dúbravka ostáva jednotkou, hoci v Newcastle United zatiaľ nechytá. V úvodných štyroch kolách Premier League bol náhradníkom. Klub však čoskoro čaká skupina Ligy majstrov či národné poháre.

„Aj keď je momentálne dvojkou, mal by dostať určitú porciu zápasov. Newcastle čakajú štyri súťaže, veľa zápasov, vrátane Ligy majstrov. V kabíne má veľké slovo, vážia si ho,“ uviedol pre Sportnet jeho agent David Zíka.

Marek Rodák je v podobnej situácii vo Fulhame, v akcii bude najmä v pohároch. Minulý týždeň bol hviezdou, keď vychytal postup cez Tottenham v Anglickom ligovom pohári na penalty.

Henrich Ravas prichádza z poľského Widzew Lodž opäť s dobrou formou, hoci ani lepšia mu počas úvodných troch zrazov nestačila, aby dostal šancu v reprezentácii. „Dúbravka mi dáva väčšie garancie,“ vravel v lete Calzona.

Aktuálne má Ravas v siedmich kolách poľskej Ekstraklasy plnú minutáž, jeden čistý štít z mestského derby a najnovšie už aj asistenciu na góle proti Legii Varšava.

Kto ku Škriniarovi?

Pri stopérskom poste je kladená tradičná otázka. Z určitého pohľadu sa aj dá povedať, že má reprezentácia na poste stredného obrancu najväčší problém.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hviezdy svojich súťaží aj zlý chlapec z druhej ligy. Calzona má dôvod na radosť