Agent: Chovan má byť jednotka a čeliť gigantom. Verím, že nám všetkým ešte ukáže

Agent David Zíka (hore v saku) a brankár Chovan (dole) pri podpise zmluvy s gréckym klubom.

Agent: Chovan má byť jednotka a čeliť gigantom. Verím, že nám všetkým ešte ukáže

Agent David Zíka (hore v saku) a brankár Chovan (dole) pri podpise zmluvy s gréckym klubom. (Autor: archív David Zíka)
Agent David Zíka (hore v saku) a brankár Chovan (dole) pri podpise zmluvy s gréckym klubom.
Agent David Zíka (hore v saku) a brankár Chovan (dole) pri podpise zmluvy s gréckym klubom. (Autor: archív David Zíka)
Pavol Spál|5. aug 2023 o 10:30

Akú cenu má nový hrdina Slovana?

Vysvetľuje, prečo české kluby dokážu predať hráčov za viac ako desať miliónov eur a Slovan nie. Akú cenu má nový hrdina Slovana Sharani Zuberu? Má hlavu v poriadku? Je pravda, že má najnižší plat v Slovane? Bude Adrián Chovan v Grécku jednotka? Dostane niečo zaňho Slovan? Zostane Martin Dúbravka v Newcastle United? Aké veľkokluby sa oňho zaujímajú? 

Aj to vysvetľuje agent DAVID ZÍKA zo spoločnosti Global Sports, ktorá spomínaných hráčov zastupuje.

Sharani Zuberu svojimi gólmi v oboch zápasoch 2. predkola Ligy majstrov proti Mostaru výrazne pomohol k postupu Slovana. Tréner Vladimír Weiss tvrdil, že ho zobrali z ulice a zadarmo. Ako ste to vnímali? 

Nevidím za tým nič negatívne. Skôr je to metafora. Je to hráč, ktorý prišiel bez veľkých očakávaní. Pre väčšinu ľudí bol doteraz neznámy. Najprv sme ho dostali do pražskej Sparty, kde pôsobil v akadémii. K posunu do prvého tímu však neprišlo a tak zamieril na Slovensko, do Dunajskej Stredy.

Veľa ľudí v ňom videlo potenciál, čo je aj prípad trénera Vladimíra Weissa. Dlho sa o ňom vravelo, že niečo v ňom je. Buď sa to v ňom prebudí alebo nie. Kvalita v ňom driemala, chvíľu trvalo, kým sa v ňom prebudila. Tréner Weiss si ho vybral a mal s ním trpezlivosť. Pracoval s ním.

Veríme, že sa práca, ktorú Slovan doňho vložil, už začína zúročovať. Iste, teraz sa mu podarili dva zápasy, čo z neho ešte hviezdu nerobí. Verím však, že je už na tej správnej ceste. A možno ho Slovan raz dobre predá niekde do zahraničia. 

Dunajská Streda stratila oňho záujem? 

Áno, nemali záujem, aj preto sme mu hľadali iný angažmán. Jeho súčasný klub - Dreams chcel, aby zostal v Európe. Slovan po ňom siahol, čo bolo pre mnohých prekvapením. Veríme, že urobil dobre.

Pred sezónou nebolo isté, či si ho Slovan nechá. Aj tréner Weiss naznačil, že ho niektorí v klube nechceli. Môžete to vysvetliť? 

Sharani je od začiatku roka v Slovane na hosťovaní s opciou do konca roka. Štarty mu dlho pribúdali iba po minútach. Nemali sme však signály, že by tam nemal pokračovať. Skôr to bolo tak, že ešte veľa toho neukázal. Ak chcel zostať, musel sa na ihrisku viac prejaviť. Veríme, že už k tomu prišlo. 

Podľa našich informácií má Zuberu jeden z najnižších platov v Slovane. Môžete to potvrdiť? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Agent: Chovan má byť jednotka a čeliť gigantom. Verím, že nám všetkým ešte ukáže