Kto nahradí Lobotku? Do úvahy prichádzajú štyri alternatívy

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Štefan Tarkovič. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|7. okt 2021 o 17:00

Ako nastúpia Slováci v Rusku?

BRATISLAVA. Je to zápas, v ktorom pôjde o veľa. Slovenskí futbalisti sa v kvalifikácii o postup na MS 2022 predstavia v piatok o 20.45 v Kazani proti Rusku.

V marcovom domácom zápase zverenci trénera Štefana Tarkoviča zvíťazili nad Ruskom 2:1 po góloch Milana Škriniara a Róberta Maka.

Kým za normálnych okolností by sa u favorizovaného súpera počítala aj remíza, v aktuálnej situácii potrebujú Slováci zvíťaziť, aby sa udržali v hre o postup na šampionát.

V základná zostave majú fanúšikovia, odborníci viaceré otázniky. Ako by mohla vyzerať?

Rodák alebo Kuciak?

Pri domácom víťazstve bol v bráne Dušan Kuciak, ktorý podal spoľahlivý výkon. V poľskej Lechii Gdansk odchytal posledné tri zápasy, v ktorých inkasoval len dva góly. Jeho klub zakaždým zvíťazil.

Naopak, Marek Rodák z Fulhamu neodchytal v sezóne ani jeden zápas druhej anglickej ligy, dvakrát nastúpil iba v zápase ligového pohára.

V posledných troch kvalifikačných zápasoch bol reprezentačnou jednotkou. Proti Slovinsku, Chorvátsku a Cypru inkasoval dva góly, za ktoré nemohol. Nemusel však likvidovať veľa ďalších gólových šancí.

Pri rozohrávke pôsobil občas rozpačito. Výraznejšie chyby neurobil a je málo pravdepodobné, že by nezačal od začiatku aj proti Rusku. Kryť chrbát mu bude Kuciak.

Pekarík alebo Koscelník?

V strede obrany je istotou Milan Škriniar, vedľa ktorého hráva v posledných zápasoch pravidelne Ľubomír Šatka. Ak sa nestane nič nepredvídateľné, ostane to tak aj v Rusku.

Výraznejšia zápasová prax chýba obom pravým obrancom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Kto nahradí Lobotku? Do úvahy prichádzajú štyri alternatívy