V Michalovciach je na skúške zaujímavé meno, v Slovane pôsobil dlhé roky

Michal Šulla v drese Michaloviec.
Michal Šulla v drese Michaloviec. (Autor: facebook/MFK Zemplín Michalovce)
Michal Šášky|8. júl 2023 o 19:28

Brankár Michal Šulla odchytal prípravný zápas.

MICHALOVCE. Futbalový klub z Michaloviec skladá nový káder na nasledujúcu sezónu najvyššej súťaže. V sobotňajšom prípravnom stretnutí proti maďarskému druholigistovi Kazincbarcikai SC skúšal troch hráčov.

Mužstvo po sezóne totiž opustilo jedenásť hráčov. Do rodnej krajiny sa vrátil Ukrajinec Andriy Kozhukhar (Ľvov) a skončil aj ďalší brankár Matej Vajs (Liptovský Mikuláš).

Z hráčov v poli sú to obrancovia Michal Ranko (Skalica), Juraj Kotula (Ružomberok), Brian Peňa (Virsliga/Lot.), stredopoliari Kristi Qose (Košice), Matúš Begala (bez angažmán), Zvonko Ceklič (Buducnost Podgorica), útočník Wisdom Kanu (bez angažmán), navyše dvojici z Dunajskej Stredy Sainey Njie a Matija Krivokapič uplynulo hosťovanie.

Nový tréner Marek Petruš privítal zatiaľ trio posíl - Martin Bednár prišiel z ViOn Zlaté Moravce, Lukáš Šimko z Tatrana Prešov a Daniel Pavúk z Podbrezovej.

V sobotňajšom zápase nastúpili traja hráči na skúške. Španielsky krídelník Joan Monterde Raygal (25 r.) a o dva roky mladší defenzívny futbalista Roko Ivankovič z Chorvátska už v stredu nastúpili v modelovanom tréningovom zápase.

Tretím hráčom je skúsený brankár Michal Šulla, ktorý proti Kazincbarcikai SC nastúpil v základnej zostave Michaloviec.

Čoskoro 32-ročný brankár má na konte aj dva reprezentačné štarty. V roku 2018 býval pravidelne v nomináciách, odchytal prípravné stretnutia proti Thajsku a Maroku.

Odchovanec senického futbalu strávil posledného päť a pol roka v bratislavskom Slovane, kde sa mu rovnako ako ďalším skončila zmluva.

Šulla pre zranenie kolena chýbal na futbalových ihriskách od začiatku roka 2022. Po dlhej pauze sa vrátil do plného diania iba v máji.

Naposledy chytal práve vtedy, v drese béčka si pripísal čisté konto proti Humennému v predposlednom kole II. ligy.

Posledné stretnutie za A-tím Slovana chytal ešte v decembri 2021 proti Žiline. V uplynulej majstrovskej sezóne bol iba raz na súpiske, sedel na lavičke v poslednom kole proti Podbrezovej.

Jeho neoficiálna premiéra v michalovskom drese bola úspešná, keď Michalovce po troch neúspechoch v príprave konečne zvíťazili.

Zemplínčania zdolali maďarského súpera najtesnejším rozdielom 1:0. Šulla si tak pripísal čisté konto, jediný gól vsietil štvrťhodinu pred koncom Matúš Marcin.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Michalovciach je na skúške zaujímavé meno, v Slovane pôsobil dlhé roky