V júni sa proti outsiderovi trápili. Calzona avizuje, čo treba zlepšiť

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. sep 2023 o 16:35

Na Tehelnom poli berú Slováci len víťazstvo.

SENEC. Slovenskí futbalisti vstupujú do pondelňajšieho zápasu kvalifikácie ME 2024 s Lichtenštajnskom v pozícii jasného favorita.

A to napriek tomu, že v predošlých dvoch dueloch strelili tomuto súperovi iba dva góly. Výkop stretnutia je na programe o 20.45 h na Tehelnom poli.

Tím trénera Francesca Calzonu teoreticky môže prísť o druhé postupové miesto na úkor Luxemburska, ktoré hrá v rovnakom čase s Portugalskom.

Samotný kormidelník sa však na pondelňajší zápas nepozerá optikou boja o druhé postupové miesto na ME 2024.

"Nie, vôbec to nezvyšuje tlak na tím. Musíme sa pozerať na seba a uhrať čo najviac bodov. Keď uhrá Luxembursko viac, môžeme im len zagratulovať," povedal Calzona na nedeľňajšej tlačovej konferencii pre TASR.

VIDEO: Tréner Francesco Calzona pred zápasom s Lichtenštajnskom

Slovenský tím je po polovici kvalifikácie na druhom mieste tabuľky so ziskom desiatich bodov. V Bratislave naňho čaká súper z chvosta J-skupiny s nulovým bodovým ziskom a skóre 1:16.

Na jeho pôde však Slováci vyhrali v júni len najtesnejším rozdielom 1:0.

"Určite musíme posúvať loptu rýchlejšie, ako vo Vaduze. Treba aj trocha riskovať smerom dopredu, hrať nejaké nečakané prihrávky. Oni kúskujú hru a čistý hrací čas je u nich dosť nízky," povedal kouč na adresu súpera.

Domáci tím sa naladil na pondelňajší duel kvalitným výkonom proti Portugalsku, kde bol viackrát blízko k historicky premiérovému gólu z hry proti tomuto súperovi. Nakoniec prehral 0:1 po góle Bruna Fernandesa.

Lichtenštajnsko má za sebou tesnú prehru na trávniku Bosny a Hercegoviny 1:2, kde vsietilo svoj prvý gól v prebiehajúcej kvalifikácii.

Tabuľka J-skupiny kvalifikácie EURO 2024

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V júni sa proti outsiderovi trápili. Calzona avizuje, čo treba zlepšiť