Ťahali lopty zo siete, aj Kucku zo snehu. Slovan v mraze zdolal Banskú Bystricu

Momentka z osemfinále  Slovenského pohára MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava
Momentka z osemfinále Slovenského pohára MFK Dukla Banská Bystrica - ŠK Slovan Bratislava (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Michal Šášky|7. feb 2023 o 17:52 (aktualizované 7. feb 2023 o 18:59)

Slovnaft Cup už pozná štvrťfinalistov.

Slovnaft Cup - osemfinále

Dukla Banská Bystrica - Slovan Bratislava 1:2 (1:1)

Góly: 43. Hanes – 21. Abubakari, 62. Čavrič

ŽK: Vernon (Slovan)

Rozhodcovia: Glova – Bednár, Vorel

Dukla: Hruška – Slávik, Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský (68. Migaľa) – Richtárech (79. Demian), Ľupták (68. Köröš) – Hanes (68. Pišoja), Faško, Rymarenko – Polievka (79. Franko)

Slovan: Chovan – Medveděv, Kašia, Voet (82. Jarjue), de Marco – Kucka (89. Agbo), Kankava, Weiss ml. – Čavrič (71. Čakvetadze), Abubakari (82. Green), Zmrhal (71. Zuberu)

781 divákov

/Súpisky a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze/

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti Slovana Bratislava zdolali v prvom zápase jarnej časti sezóny Duklu Banská Bystrica a postúpili do štvrťfinále národného pohára Slovnaft Cup.

Stretnutie sa uskutočnilo v náhradnom termíne. Na jeseň sa nehralo pre povinnosti Slovana v pohárovej Európe, v sobotu zase zrušila zápas snehová kalamita.

Duel sa odohral v utorok v mínusových teplotách. Hoci už zrážky ustúpili, okolo celej hracej plochy boli stále metrové kopy snehu.

Na tie doplatil už v 7. minúte Juraj Kucka. Po súboji pri bránkovej čiare skončil v hŕbe snehu, z ktorého mu pomáhal dostať sa domáci obranca.

Prvý gólový moment prišiel v 20. minúte. Po centri Medveděva nezvládol súboj mladý stopér Uhrinčať a ghanský útočník Malik Abubakari strelil pri debute prvý gól v belasom drese.

Na ihrisku sa objavili všetky tri čerstvé akvizície belasých, krídelník Sharani Zuberu odohral záverečných dvadsať minút a stopér Lamine Jarjue desať minút.

„Avizovali sme, že chceme, aby sa do zápasu dostali aj noví hráči. Vždy je dobré, ak útočník skóruje hneď pri svojom prvom štarte. Všetkých nás to teší, je to dobré preňho i pre kabínu,“ povedal asistent Slovana Boris Kitka.

VIDEO: Hlavný tréner MFK Dukla Banská Bystrica Michal Ščasný hodnotí zápas

Banská Bystrica sa dostala do zápasu v 43. minúte, keď z jedinej prvopolčasovej strely na bránu vyrovnala. Po umnej prihrávke Polievku sa umiestnenou ranou presadil 20-ročný mladík Adam Hanes.

Rozhodujúci zásah však strelili hostia, exportným spôsobom sa presadil Aleksandar Čavrič, pre ktorého to bol už piaty pohárový gól v tejto sezóne.

Napodobnil tým moment z posledného zápasu jesennej časti, keď rozhodol o ligovom víťazstve nad Zlatými Moravcami.

„Myslím si, že na prvý jarný súťažný duel to bol celkom slušný zápas. Osobne som rád, že sa nikto nezranil. Rovnako ma teší, že sme to dnes odohrali so cťou. Čelili sme výbornému Slovanu s obrovskou kvalitou. Aj mladí chalani, ktorí dnes za nás nastúpili, ukázali, že s nimi môžeme do budúcna rátať,“ reagoval Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice.

VIDEO: Asistent trénera ŠK Slovan Bratislava Boris Kitka hodnotí zápas

Belasí si vo štvrťfinále zmerajú sily s druholigovým ŠTK Šamorín. O súperovi rozhodol žreb už pred osemfinálovou dohrávkou. Zápas by sa mal podľa rozpisu odohrať v stredu 1. marca o 14:30.

Šamorínčania nie sú v turnaji jediným tímom z nižšej súťaže, Tatran Prešov bude hostiť Trenčín a Komárno pohárového obhajcu Spartak Trnava.

Slovnaft Cup - štvrťfinále

KFC Komárno – FC Spartak Trnava
/utorok, 28. február o 14:00/

FC ŠTK 1914 Šamorín – ŠK Slovan Bratislava
/streda, 1. marec o 14:30/

1. FC Tatran Prešov - AS Trenčín
/utorok, 7. marec o 14:30/

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – MFK Skalica
/streda, 8. marec o 14:30/

Do pohára sa prihlásilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Ťahali lopty zo siete, aj Kucku zo snehu. Slovan v mraze zdolal Banskú Bystricu