Weiss sa teší na atmosféru, aká nie je ani v Barcelone. Jeho syn už svoj plán nezmení

Tréner Vladimír Weiss st. sa teší po postupe ŠK Slovan Bratislava do hlavnej fázy Ligy majstrov.
Tréner Vladimír Weiss st. sa teší po postupe ŠK Slovan Bratislava do hlavnej fázy Ligy majstrov. (Autor: TASR)
Miroslav Kováčik|30. aug 2024 o 13:15

Tréner Vladimír Weiss sa teší na súboj s Pepom Guardiolom.

BRATISLAVA. Vladimír Weiss st. to označil za zázrak. Slovan Bratislava si prvýkrát zahrá hlavnú časť Ligy majstrov, kde bude čeliť svetovým gigantom.

Mužstvám, v ktorých figurujú aj hráči, ktorých trhová hodnota je v súčasnosti vyššia než celého kádra úradujúceho slovenského majstra.

Kým preňho je suma 18 miliónov eur za postup obrovskou finančnou injekciou, pre iné kluby je položkou, ktorú si sotva všimnú.

Pre Slovan to budú zápasy za odmenu. Za dobre odvedenú prácu, ktorá vyvrcholila nezabudnuteľným zápasom proti dánskemu FC Midtjylland.

"Tešíme sa, všetky mužstvá v Lige majstrov sú silné. Zo žrebu máme radosť, priali sme si tých najlepších," povedal kapitán Vladimír Weiss ml.

Patril k hviezdam juniorky

Tridsaťštyriročný krídelník si už v milionárskej súťaži zahral. Pri svojom debute v októbri 2010 asistoval na gól, ktorý Glasgowu Rangers priniesol bod z domáceho zápasu proti Valencii (1:1).

Okrem troch zápasov za škótsky klub o tri roky neskôr päťkrát nastúpil v drese Olympiakosu, pričom skóroval pri prehre s PSG 1:4.

VIDEO: Gól Vladimíra Weissa ml. v Lige majstrov proti PSG

Po 11 rokoch bude môcť k svojim ôsmim štartom pridať ďalších osem, keďže Slovan čaká po zmene formátu Ligy majstrov väčšia porcia zápasov.

"Ešte si možno ani neuvedomujeme, čo sme dosiahli. Neskutočne to do seba zapadá. Keď hráme so srdcom, môžeme potrápiť hocikoho. 

Dáme do toho, ako vždy, všetko s cieľom získať body a potešiť ľudí, ktorí nám prajú a toto všetko si zaslúžia. Možno trošku škoda, že nemáme Spartu Praha, ktorú sme si veľmi priali aj pre fanúšikom," uviedol.

Prvým súperom, ktorého Gianluigi Buffon spolu s Cristianom Ronaldom vyžrebovali pre Slovan, bol víťaz Premier League Manchester City. Pre Weissa ml. je to splnený sen, keďže práve v akadémii tohto klubu vyrastal.

Patril medzi najväčšie hviezdy juniorky, v roku 2008 vyhral FA Youth Cup, čo je najprestížnejšia juniorská trofej v Anglicku. 

Vladimír Weiss ml. v drese Manchestru City.
Vladimír Weiss ml. v drese Manchestru City. (Autor: REUTERS)

Tentokrát proti City nastúpi ako skúsený hráč, ktorý aj po žrebe potvrdil, že prebiehajúca sezóna je jeho poslednou v kariére. 

"V najlepšom treba skončiť. Ľudia mi síce hovoria, že behám viac ako inokedy, no poznám svoje telo. Je to posledná sezóna," dodal.

Prirovnania sú až úsmevné  

Aj jeho otec má skúsenosti s Ligou majstrov. Artmediu Bratislava viedol pri jej pamätnej jazde v sezóne 2005/2006, keď nielenže postúpila do skupinovej časti, ale dokonca v nej siahala na osemfinále.

Vtedy mala pri žrebe aj trochu šťastie. Inter Miláno mal z tímov prvého koša až šiesty najvyšší koeficient, Glasgow Rangers patril k tým slabším v treťom koši a FC Porto ťažilo z triumfu v Lige majstrov 2003/2004.

Samozrejme, mali svoju kvalitu, no žreb mohol byť určite náročnejší. Objektívne treba uznať, že bratislavský Slovan čakajú zvučnejší súperi.

Aj komentátori Nova Sportu Michal Jinoch a Milan Štěrba po vyžrebovaní prvých dvoch košov skonštatovali, že k Slovanu je zatiaľ žreb nemilosrdný a oveľa ťažších súperov nemohol dostať.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Weiss sa teší na atmosféru, aká nie je ani v Barcelone. Jeho syn už svoj plán nezmení