UEFA mení pravidlá. Slovan čaká na jar v Európe novinka

Taliansky rozhodca Marco Di Bello v zápase Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť.
Taliansky rozhodca Marco Di Bello v zápase Slovan Bratislava - Ferencváros Budapešť. (Autor: TASR)
Michal Šášky|12. jan 2023 o 20:45

Na zápasoch Európskej konferenčnej ligy bude k dispozícii systém VAR.

BRATISLAVA. Zápasy vyraďovacej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL) budú pod väčším drobnohľadom arbitrov ako v skupinovej fáze.

Ako vo štvrtok informovala Európska futbalová únia (UEFA), na všetkých zápasoch jarnej časti európskych súťaží bude rozhodcom k dispozícii systém VAR.

Týka sa to aj Slovana Bratislava, ktorý si víťazstvom v skupine vybojoval postup do osemfinále. Súpera spozná pri žrebe 24. februára po šestnásťfinále súťaže.

Belasí budú hrať prvý zápas na ihrisku hostí 9. marca, odveta na Tehelnom poli je naplánovaná na 16. marec. Vstupenky sú už v predaji v sieti Ticketmedia.

Na zápasoch Slovana doteraz nikdy ani v kvalifikácii a ani v skupinových fázach neboli v akcii videorozhodcovia. Belasí však už majú skúsenosti s inou technológiou.

V sezóne 2019/2020 bola na zápasoch skupinovej fázy Európskej ligy na Tehelnom poli k dispozícii tzv. Goal-line technology, ktorá rozhodcovi signalizovala, či lopta prešla cez bránkovú čiaru. Informáciu priniesol slovenský majster na sociálnych sieťach. 

Systém VAR býva tiež k dispozícii na dvoch televíznych zápasoch v rámci najvyššej domácej súťaži Fortuna liga.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»UEFA mení pravidlá. Slovan čaká na jar v Európe novinka