Slovan nedal šancu oslabeným Slovincom, po kanonáde sa priblížil Lige majstrov

Radosť hráčov Slovana
Fotogaléria (8)
Radosť hráčov Slovana (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|30. júl 2024 o 22:23

Slovinský klub hral bez vylúčeného obrancu už od 16. minúty.

Liga majstrov - odveta 2. predkola

ŠK Slovan Bratislava - NK Celje 5:0 (2:0)

Góly: 30. a 72. Strelec, 17. Tolič, 60. Mak, 75. Barseghjan

Rozhodcovia: Maresca - Bindoni, Scatragli (všetci Tal.), ŽK: Tolič - Dulca, ČK: 16. Vukliševič (Celje),

Diváci: 17 197

/prvý zápas: 1:1, postúpil ŠK Slovan Bratislava/

Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Wimmer, Zuberu - Kucka (80. Mateáš), Bajrič (65. Szöke), Tolič - Mak (74. Vojtko), Strelec (74. Marcelli), Weiss ml. (65. Barseghjan)

Celje: Štubljar - Zec, Vukliševič, Kavčič (68. Dulca), Krefl (68. Popovič) - Pišek (46. Nemanič), Zabukovnik, Kvesič (46. Brnič) - Bobičanec, Kučys (46. Edmilson), Matko

BRATISLAVA. Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov.

Po remíze 1:1 v Slovinsku rozdrvili hráči slovenského šampióna v utorkovej domácej odvete 2. predkola NK Celje 5:0 po dvoch góloch Davida Strelca a jednom Marka Toliča, Róberta Maka a Tigrana Barseghjana.

Ich súper hral od 16. minúty bez vylúčeného Damjana Vukliševiča, ktorý dostal červenú kartu za faul na unikajúceho Strelca.

Vďaka postupu si "belasí" zaistili miestenku minimálne v hlavnej fáze Európskej konferenčnej ligy, ktorej súčasťou boli v minulých troch sezónach.

Fotogaléria zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - NK Celje (2. predkolo Ligy majstrov)

Priebeh zápasu ŠK Slovan Bratislava - NK Celje

I.polčas:

Slovan nastúpil bez potrestaného stredopoliara Savvidisa a zraneného obrancu Pauscheka, na ľavom kraji obrany tak dostal šancu Zuberu. Celje viedol z lavičky nový španielsky tréner Albert Riera a jeho tím začal aktívne.

V 2. minúte mohol otvoriť skóre po rohovom kope, Takáč však predviedol reflexívny zákrok. Slovan udrel po štvrťhodine a to hneď dvakrát.

Najskôr unikajúceho Strelca tesne pred šestnástkou zastavil faulom hosťujúci stopér Vukliševič, za ktorý mu rozhodca bez váhania ukázal červenú kartu.

"Belasí" okrem toho dostali možnosť kopať priamy kop z ideálnej vzdialenosti a Tolič ponúknutú šancu využil. Loptu poslal loptu ponad múr a Štubljar na ňu nedokázal zareagovať - 1:0.

Hostia v početnej nevýhode zmenili rozostavenie a hra sa na chvíľu trochu upokojila. Bol to však len optický klam, lebo Slovan uspávaciu pasáž využil na strelenie druhého gólu. Blackman famóznou prihrávkou našiel za líniu nabiehajúceho Strelca a domáci útočník z prvej ľavačkou rozvlnil sieť - 2:0.

V 34. minúte po Makovom centri mohol zvýšiť náskok Kašia, ale hlavičkou minul bránu. Slovan na ihrisku jasne dominoval. Jeho ďalšiu tutovku zahodil Kucka, ktorý aj s prispením teču súperovho obrancu napálil loptu do žrde.

II.polčas:

Celje vyrukovalo do druhého polčasu s troma zmenami v zostave s jasným zámerom vsadiť všetko na jednu kartu a pokúsiť sa ešte zdramatizovať boj o postup.

Jeho snaha o útočenie však bola len platonická, Slovan bol vzadu kompaktný a keď vycítil šancu zaútočiť, využil ju.

V 58. minúte mal Tolič dosť času na strelu, mieril tesne vedľa ľavej žrde. O dve minúty už Tehelné pole zaburácalo tretíkrát. Tolič po kombinácii so Strelcom ponúkol palebnú pozíciu Makovi, ktorý v šestnástke rutinérsky pravačkou definitívne zlomil odpor súpera - 3:0. Slovan po treťom góle prestriedal, neubralo mu to však na chuti útočiť.

V 72. minúte sa Tolič opäť prevtelil do role asistenta, ponúkol loptu ako na podnose do gólovej šance Strelcovi a ten dal svoj druhý gól v zápase - 4:0. Skóre uzavrel exportnou strelou striedajúci Barseghjan - 5:0.

Slovan hral naplno až do konca, v ďalších šanciach sa ocitli Vojtko a Zuberu. Náskok nezvýšili, no "belasí" výkonom a výsledkom potešili svojich fanúšikov a tí im pripravili standing ovation.

Hlasy po zápase

Vladimír Weiss st, tréner Slovana: "Zápas ovplyvnila červená karta. My sme hrali dobre a disciplinovane, po vylúčení sme dominovali a dali krásne góly. Výhru 5:0 si už asi ani nepamätám. Všetci hráči predviedli skvelí výkon. Čaká nás 3. kolo, APOEL je kvalitný súper, má veľa legionárov, musíme podať ešte lepší výkon a chceme postúpiť."

Dávid Strelec, strelec dvoch gólov Slovana: "Som rád, že sa mi strelecky darí, ale nejako veľmi to neprežívam. Sme radi za postup. Čaká nás APOEL, je to ťažký súper. Je dobré, že máme už istú skupinu, ale chceli by sme hrať o nejakú súťaž vyššie."

zdroj: STVR 2

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan nedal šancu oslabeným Slovincom, po kanonáde sa priblížil Lige majstrov