Asi si chceli vyskúšať náš trávnik, hneval sa Chorý na zdržovanie. Tréner čakal viac

Tomáš Chorý a Lukáš Provod.
Fotogaléria (14)
Tomáš Chorý a Lukáš Provod. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. okt 2024 o 10:20

Slavia ostala v Európskej lige neporazená aj po druhom kole.

PRAHA. Tréner futbalistov Slavie Praha Jindřich Trpišovský čakal od štvrtkového súboja Európskej ligy proti Ajaxu Amsterdam viac.

Jeho mužstvo remizovalo v Edene 1:1 a po stretnutí sa na oboch stranách hovorilo o zápase dvoch polčasov.

Holandský tím sa ujal vedenia v 18. minúte, keď Branco van den Boomen premenil pokutový kop.

Tréner čakal futbalovo viac

Slavia sa začala výraznejšie presadzovať po zmene strán s príchodom striedajúcich hráčov Tomáša Chorého, Matěja Juráska, Lukáša Provoda a El Hadjiho Malicka Dioufa.

Práve Juráskov center našiel v 67. minúte Chorého hlavičku, ktorá domácim zabezpečila bod.

Fotogaléria zo zápasu SK Slavia Praha - Ajax Amsterdam (Európska liga - 2. kolo)

"Celkovo som futbalovo čakal od zápasu viac, pred oboma bránami. Nevstúpili sme do toho dobre, nedokázali sme sa dostať pred bránu, ich obrancovia boli blízko pri sebe a dobre kombinovali, čo nás stálo veľa síl.

Potom sme urobili dve chyby, z jednej bola penalta a my sme museli doháňať. V druhom polčase sa hralo na jednu bránu a vyťažili sme iba jeden gól. Výkon bol taký, aký sme chceli od začiatku, striedajúci hráči priniesli väčšiu kvalitu," uviedol po dueli Trpišovský.

Témou bola rotácia zostavy, český kouč v nej súvislosti s nadchádzajúcim ligovým derby proti Sparte urobil päť zmien.

"Niektorí predviedli dobrý výkon, miniduely s kvalitnými hráčmi Ajaxu, ako Prebsl na Taylora, zvládli. Prvých tridsať minút nám tam ale chýbali emócie, neboli sme takí 'nažhavení', bol tam veľmi veľký rešpekt.

Zmrzlý urobil chybu pri penalte a vie to, ale veľmi sa mi páčilo, ako to chcel svojou aktivitou zvrátiť. Keď nerobíte toľko rotácií, je to pre hráčov zložitejšie, ale od prvej minúty druhej polovice im to už šlo," citoval Trpišovského portál isport.cz.

VIDEO: Zostrih zápasu Slavia Praha - Ajax Amsterdam

Zápas "poznačilo" 38 faulov, 11 žltých kariet a vylúčenie holandského obrancu Youriho Baasa v 75. minúte.

Chorý: Asi si chceli vyskúšať trávnik

"Asi si chceli vyskúšať náš trávnik, dobre sa im tu ležalo. Myslel som si, že budú chcieť zvíťaziť, hrať futbal a nie zdržiavať. Fakt to vo mne chvíľami hrozne vrelo. Keby to šlo, vezmem štyroch z nich na chrbát a z ihriska ich vynesiem sám," hneval sa Chorý.

"Ťažko to komentovať. Prišlo mi, že keď sme faulovali my, bola to hneď žltá. Zato keď oni, tak nebola. Ale na to by som sa nevyhováral," dodal stredopoliar David Douděra.

Tréner Ajaxu Francesco Farioli bol so ziskom bodu spokojný: "Myslím si, že je to dobrý bod a celkovo náš výkon ukázal veľký charakter a kvalitu. Mali sme príležitosti odísť domov s tromi bodmi, ale vzhľadom na priebeh zápasu musíme byť s bodom spokojní."

S bodom si musela vystačiť aj Plzeň

Taliansky kormidelník konštatoval, že veľký dopad na priebeh hry malo Trpišovského štvorité striedanie.

"Vstúpili na ihrisko a priniesli fyzickú zdatnosť, technickú zručnosť a veľa aktivity. Hrali bez akéhokoľvek strachu z inkasovania druhého gólu," povedal Farioli pre uefa.com.

S bodom si musel vystačiť aj druhý český klub v súťaži Viktoria Plzeň, ktorej domáci duel s Ludogorcom Razgard sa skončil bezgólovou remízou.

Brankár Martin Jedlička vychytal v 52. minúte penaltu Jakuba Piotrowského. Viac než hodinu strávil na trávniku slovenský krídelník Erik Jirka.

"Musím mužstvo pochváliť, chlapci dreli ako kone. Vyšla z toho remíza, s ktorou sa dá žiť. Ja nie som sklamaný. Na prvom mieste ma zaujíma výkon a ten bol veľmi slušný," konštatoval tréner Plzne Miroslav Koubek.

Jeho tímu patrí po dvoch remízach v tabuľke 22. priečka, "zošívaní" sú 9. so štyrmi bodmi.

Tabuľka ligovej fázy Európskej ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Asi si chceli vyskúšať náš trávnik, hneval sa Chorý na zdržovanie. Tréner čakal viac