FIFA určila nový termín. Ukrajinci zabojujú o MS začiatkom júna

Futbalisti Ukrajiny.
Futbalisti Ukrajiny. (Autor: TASR/AP)
SITA|14. apr 2022 o 17:05

Duel sa odložil pre vojenskú inváziu Ruska na Ukrajine.

ZÜRICH. Zostávajúce dve stretnutia európskej časti kvalifikácie o postup na tohtoročné majstrovstvá sveta do Kataru sa uskutočnia 1. a 5. júna.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vo štvrtok rozhodla, že semifinále baráže medzi Škótskom a Ukrajinou bude Glasgow hostiť 1. júna, pričom víťaz nastúpi o štyri dni neskôr v Cardiffe proti domácej reprezentácii Walesu.

A postupujúci z Cardiffu získa miestenku na MS, na ktorých sa predstaví v základnej B-skupine po boku výberov Anglicka, USA a Iránu.

"FIFA ďakuje všetkým zúčastneným stranám za silného ducha solidarity a spolupráce, ktorý viedol k tejto dohode," uvádza sa vo vyhlásení FIFA.

Ukrajinci nemohli v závere marca absolvovať spomenutý zápas v Škótsku, keďže ich vlasťou otriasol vojenský konflikt, ktorý na území Ukrajiny rozpútali Rusi.

Väčšiu časť ukrajinskej reprezentácie tvoria hráči Šachtaru Doneck a Dynama Kyjev, z objektívnych príčin sa nemohli pripravovať na stretnutie v Glasgowe. Rusi napadli Ukrajinu deň pred štartom jarnej časti najvyššej ukrajinskej súťaže.

Uvedené kluby sa rozhodli absolvovať šnúru prípravných duelov naprieč Európou. Ich cieľom je poskytnúť hráčom zápasovú prax.

V súvislosti s novými termínmi baráže o MS 2022 je Európska futbalová únie (UEFA) pripravená zmeniť program júnových duelov v Lige národov.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»FIFA určila nový termín. Ukrajinci zabojujú o MS začiatkom júna