Chcú pomôcť krajanom. Dynamo Kyjev odštartovalo charitatívnu púť výhrou

Futbalisti pred charitatívnym zápasom Legia Varšava - Dynamo Kyjev.
Futbalisti pred charitatívnym zápasom Legia Varšava - Dynamo Kyjev. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. apr 2022 o 09:34

Ukrajinský klub nastúpil proti poľskej Legii Varšava.

BRATISLAVA. Futbalisti ukrajinského Dynama Kyjev v prvom zo série charitatívnych zápasov zvíťazili v poľskej Varšave nad Légiou 3:1.

Výťažok zo zápasov pôjde na podporu ľuďom, ktorí museli pred vojnou z Ukrajiny utiecť.

Zápas, ktorý sledovalo približne 20-tisíc fanúšikov a vysielala ho poľská televízia, sa začal minútou ticha na počesť obetí ruskej invázie na Ukrajinu.

Na ihrisku i v hľadisku nechýbali transparenty s protivojnovými heslami. Ako informuje francúzsky web ouest-france.fr, ďalší charitatívny zápas odohrajú futbalisti z metropoly Ukrajiny v Istanbule proti Galatasarayu.

Fanúšikovia počas zápasu Legia Varšava - Dynamo Kyjev.
Fanúšikovia počas zápasu Legia Varšava - Dynamo Kyjev. (Autor: TASR/AP)

Šestnásťnásobný ukrajinský šampión sa počas turné predstaví aj na ihriskách Barcelony, Paríža St. Germain, AC Milána, Dortmundu, Ajaxu Amsterdam, Bazileja, Benficy a Sportingu Lisabon.

Počas uplynulého víkendu odohral charitatívny duel aj ďalší zástupca z krajiny zasiahnutej vojnou. Šachtar Doneck si zmeral sily proti gréckemu klubu Olympiakos.

Pri tejto príležitosti mali hráči na dresoch namiesto vlastných mien názvy miest, ktoré boli napadnuté ruskými vojskami. Boli na nich mestá ako Irpiň, Buča, Mariupol či Cherson.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Chcú pomôcť krajanom. Dynamo Kyjev odštartovalo charitatívnu púť výhrou