Slovan získal pred súbojom o Ligu majstrov útočníka. Už dlhšie mal o neho záujem

Idjessi Metsoko s generálnym riaditeľom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml.
Idjessi Metsoko s generálnym riaditeľom ŠK Slovan Bratislava Ivanom Kmotríkom ml. (Autor: ŠK Slovan Bratislava/ instagram)
Sportnet|20. aug 2024 o 10:47

Nová posila Slovana je odchovancom francúzskeho Auxerre.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava predstavil pred úvodným zápasom play-off Ligy majstrov novú posilu.

Belasý dres si bude obliekať útočník Idjessi Metsoko. Do hlavného mesta Slovenska prichádza na ročné hosťovanie s opciou na trvalý prestup.

Dvadsaťdvaročný futbalista sa narodil vo francúzskom Stains, ale môže reprezentovať africké Togo. Zatiaľ však nemá na konte ani jeden štart.

"Je odchovancom francúzskeho Auxerre a zažiaril v uplynulej sezóne. Z druholigového Vyškova sa vďaka svojej produktivite dočkal angažmánu vo Viktorii Plzeň," informoval Slovan na svojom oficiálnom webe.

Za Výškov strelil v prvej polovici sezóny 11 súťažných gólov a celkovo v deviatich štartoch za Plzeň sa dvakrát strelecky presadil.

V tomto ročníku Chance ligy však nastúpil iba v jednom zápase na 36 minút.

„Naším zámerom bolo získať ďalšieho útočníka k Davidovi Strelcovi a zvýšiť konkurenciu na tomto poste. Idjessi Metsoko je veľmi zaujímavý typ futbalistu, o ktorého sme už mali v minulosti záujem.

Dlhodobo sme ho sledovali. Je vo výbornom futbalovom veku a môže nám priniesť nové možnosti do ofenzívnej formácie. Veríme, že v našom drese bude napredovať a rozvinie svoj potenciál.

Tešíme sa, že sme sa s Viktoriou Plzeň dohodli na jeho hosťovaní do konca sezóny, pričom súčasťou dohody je opcia na trvalý prestup,“ povedal Ivan Kmotrík ml., generálny riaditeľ klubu.

Metsoko bude nosiť dres s číslom 93. Už v utorok sa pripojí k mužstvu a bude vo výprave belasých na zápas proti dánskemu Midtjyllandu.

„Som veľmi šťastný, že tu môžem byť, moje pocity sú veľmi pozitívne. Je až neuveriteľné, keď si uvedomím, že len pred rokom som prišiel do Česka, vtedy ešte do druhej ligy.

A teraz budem pôsobiť v klube, ktorý sa dostal do play-off Ligy majstrov. Mám pred sebou veľkú výzvu, no teším sa na ňu a urobím všetko pre to, aby som bol pre Slovan platný. Teším sa na Európu i na tento štadión, ktorý je naozaj nádherný a hneď ma očaril,“ vyhlásil Idjessi Metsoko.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan získal pred súbojom o Ligu majstrov útočníka. Už dlhšie mal o neho záujem