Slovan chce v odvete so Strugou spečatiť postup. Mak: Nesmieme dopustiť prekvapenie

Róbert Mak v prvom zápase Slovana so Strugou
Róbert Mak v prvom zápase Slovana so Strugou (Autor: TASR)
TASR|17. júl 2024 o 00:00

Bratislavčania disponujú nad severomacedónskym súperom dvojgólovým náskokom.

BRATISLAVA. Slovenského futbalového šampióna ŠK Slovan Bratislava čaká v stredu o 17.00 h odvetný zápas 1. predkola Ligy majstrov na pôde tímu FC Struga.

"Belasí" si do Severného Macedónska vezú priaznivý výsledok 4:2 z úvodného domáceho stretnutia.

Dobre rozohraný dvojzápas dáva nádej, že Slovanisti nezažijú dramatický priebeh, aký v úvode pohárovej Európy prežili v troch uplynulých ročníkoch proti Shamrocku Rovers, Dinamo Batumi a Swift Hesperange.

"Máme dvojgólovú výhodu, ale musíme určite zlepšiť hru a lepšie sa pripraviť. Nesmieme dopustiť nejaké prekvapenie," povedal krídelník Róbert Mak, ktorý absolvoval súťažnú premiéru v drese Slovana a gólom sa podieľal na víťazstve mužstva trénera Vladimíra Weissa st. Jeho tím si v prvom dejstve vypracoval dvojgólový náskok, ale po zmene strán oň prišiel.

1. predkolo Ligy majstrov 2024/25

Streda:

17.00 FC Struga - ŠK SLOVAN BRATISLAVA

/prvý zápas: 2:4/

rozhodca: Ricardo de Burgos (Šp.)

19.00 FC Differdange 03 - KÍ Klaksvík

/prvý zápas: 0:2/

19.00 Dinamo Batumi - Ludogorec Razgrad

/prvý zápas: 1:3/

19.00 FC Petrocub Hincesti - Ordabasy Šymkent

/prvý zápas: 0:0/

21.00 KF Egnatia - Borac Banja Luka

/prvý zápas: 0:1/

21.00 Larne FC - FK RFS

/prvý zápas: 0:3/

"Vykúpil" ho až 37-ročný stredopoliar Juraj Kucka dvoma presnými zásahmi v závere duelu.

"Musíme zlepšiť disciplínu i organizáciu hry. Verím, že sme sa z tohto po prvom zápase poučili. Nesmieme si dovoliť lacno inkasovať. Jednou z mojich úloh je práve organizovať tím zozadu, no v prvom stretnutí sa mi to až tak nedarilo.

V odvete sa v tom chceme zlepšiť. Vieme, že v Severnom Macedónsku zrejme bude tiež teplo, ale to neriešime, pre oba tímy to bude rovnaké. Berieme túto výzvu a chceme uspieť," povedal pre klubový web obranca Guram Kašia, ktorý si zahral za Gruzínsko aj na ME v Nemecku.

Po návrate z kontinentálneho šampionátu mal iba krátke voľno, podobne ako jeho spoluhráči Kucka a David Strelec, reprezentanti SR. Kašiovi menej času na odpočinok neprekáža.

"Môžete ma nazvať workoholikom na futbal. Pre mňa je fakt návykový a toto je moja pomyselná dovolenka, keď si užívam každú sekundu. Nechcem sedieť doma, nebaví ma to.

Som vďačný za to, čo mám, a že hrám futbal. Nechcem, aby ma ľudia ľutovali či riešili, koľko som mal voľna, pretože ja som chcel prísť a hrať.

Ak by som potreboval viac oddychu, poprosil by som trénera, no mojou túžbou bolo vrátiť sa čím skôr do Slovana a naskočiť do dôležitých zápasov, ktoré máme aktuálne na programe."

Výkop stredajšieho zápasu je na programe o 17.00 h. Duel povedie rozhodca Ricardo de Burgos zo Španielska. V prípade postupu nastúpi Slovan proti víťazovi dvojzápasu Flora Tallinn - NK Celje.

Slovinský tím už má prakticky istotu postupu, keďže estónske mužstvo deklasoval na jeho pôde 5:0. Ak Slovan v úvodnej fáze vypadne, čaká ho v 2. predkole EKL horší z dvojice FC Dinamo Minsk - FC Pjunik Jerevan.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Slovan chce v odvete so Strugou spečatiť postup. Mak: Nesmieme dopustiť prekvapenie