Slavia ukázala iný level. Nesklamali sme, tvrdí manažér ViOnu

Futbalisti Zlatých Moraviec ďakujú fanúšikom po zápase so Slaviou Praha

Slavia ukázala iný level. Nesklamali sme, tvrdí manažér ViOnu

Futbalisti Zlatých Moraviec ďakujú fanúšikom po zápase so Slaviou Praha (Autor: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble /Facebook)
Futbalisti Zlatých Moraviec ďakujú fanúšikom po zápase so Slaviou Praha
Futbalisti Zlatých Moraviec ďakujú fanúšikom po zápase so Slaviou Praha (Autor: FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble /Facebook)
Ivan Mriška|4. feb 2024 o 19:00

Futbalisti Zlatých Moraviec nastúpili proti Slavii Praha.

PRAHA. Slovan Bratislava hral v Katare proti ruskému klubu Dinamo Moskva.

Česká Slavia to v dobe vojny považuje za neprípustné, preto odvolala generálku proti slovenskému majstrovi.

Majiteľ Slovana Ivan Kmotrík starší sa vyjadril, že s ruským klubom hral Slovan preto, lebo potrebuje vyrovnaného súpera. Vraj so Zlatými Moravcami mohol hrať na Slovensku.

FC ViOn Zlaté Moravce vyjadrenie Kmotríka šikovne využil. Na sociálnych sieťach klub napísal, že je pripravený Slovan nahradiť. Šéf Slavie Praha Jaroslav Tvrdík súhlasil a stretnutie sa hralo dnes na hlavnom štadióne v Prahe.

Obrovská miliónová priepasť

Priepasť medzi slávnym českým klubom a posledným tímom Niké ligy je obrovská. Kým Slavia disponuje kádrom za približne šesťdesiat miliónov eur, Zlaté Moravce nemajú hráčov ani za päť.

Favorit bol jasný, no paradoxne mohli ísť do vedenia Zlaté Moravce. Svoje šance však spálili Iuri Tabatadze a Denis Duga.

„Škoda, mohol to byť úplne iný zápas. Aspoň jednu sme mali premeniť,“ pre Sportnet po zápase povedal generálny manažér FC ViOn Zlaté Moravce Marek Ondrejka.

Kvalitný súper zahodené šance trestal. Za sedem minút sa presadili Lukáš Provod, Mojmír Chytil, Václav Jurečka a bolo prakticky rozhodnuté – 3:0.

Po zmene strán pridal štvrtý gól Slavie Ivan Schranz, na čo reagoval desať minút pred koncom Marek Kuzma – 4:1.

„Bol to pre nás veľký zápas, ktorý sme si užili. Škoda, že výsledok nie je priaznivejší. Ale nemáme sa za čo hanbiť, určite sme nesklamali. Vyšším rozdielom tu prehrali iné kluby...

Treba rešpektovať silu a kvalitu Slavie. Vedeli sme, že to nebude ľahký zápas. Dokázali sme streliť aspoň čestný gól, ktorý nám zlepšil náladu,“ dodal.

Absolvovali slávnostný obed

Podľa manažéra FC ViOn nie je výsledok až tak dôležitý. Zápas mal veľký spoločenský rozmer.

„Vyše 6 000 ľudí na prípravnom stretnutí? Na to sa nezabudne,“ teší sa Ondrejka.

Už pred zápasom manažér ViOnu povedal, že so šéfom Slavie Jaroslavom Tvrdíkom majú rovnaké názory. Načrtol, že by mohlo dôjsť k spolupráci. Dnes si ju Ondrejka a Tvrdík potvrdili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slavia ukázala iný level. Nesklamali sme, tvrdí manažér ViOnu