Ibrahimovič dohral s obväzom na hlave. Rossoneri zaváhali a ich náskok sa zúžil na bod

Zlatan Ibrahimovič.
Zlatan Ibrahimovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. apr 2022 o 11:04

Podľa trénera Pioliho doplatili Milánčania proti Bologni na nepremieňanie šancí.

MILÁNO. Futbalisti AC Miláno v pondelkovom súboji 31. kola talianskej Serie A iba remizovali s Bolognou.

Po bezgólovom výsledku sú však naďalej lídrom tabuľky a pred druhým Neapolom majú náskok jedného bodu. Tretí je Inter Miláno, ktorý v nedeľu zdolal Juventus Turín 1:0 a na mestského rivala stráca štyri body, má však zápas k dobru.

Milánske AC v pondelok večer nedokázalo zužitkovať svoju územnú prevahu. Obranu hostí nezlomili ani 33 strelami, sedem z nich mierilo medzi žrde.

Do zostavy "rossoneri" sa po zranení vrátil 40-ročný Zlatan Ibrahimovič, Švéd sa na ihrisko dostal ako striedajúci hráč 20 minút pred koncom duelu.

Robustný zakončovateľ však výsledok nezmenil a v závere sa hlavou zrazil s Čiľanom Garym Medelom. Lekári Ibrahimovičovu tržnú ranu ošetrili a skúsený futbalista duel dohral.

"Je náročné analyzovať tento zápas. Nedokázali sme nájsť potrebnú iskru, aby sme dostali loptu do siete. Nebol to mentálny blok, ani tlak. Vytvárame si veľa šancí, ale nepremieňame ich," zhodnotil tréner lídra súťaže Stefano Pioli.

Bologna získala bod na ihrisku favorita napriek tomu, že od konca februára v Serie A nestrelila ani gól. Chýba jej hlavný kouč Siniša Mihajlovič, ktorý je opäť v nemocnici a podstupuje liečbu leukémie.

Na lavičke Srba zastupuje jeho krajan Miroslav Tanjga a klub je v neúplnej ligovej tabuľke na 12. mieste, od pásma zostupu ho delí pohodlných 12 bodov.

Tabuľka Serie A

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Ibrahimovič dohral s obväzom na hlave. Rossoneri zaváhali a ich náskok sa zúžil na bod