Miami získalo dlhoročnú oporu Barcelony. Odmietol Arabov, aby mohol hrať s Messim

Sergio Busquets (vľavo) a Jordi Alba pri trofeji pre víťaza La Ligy.
Sergio Busquets (vľavo) a Jordi Alba pri trofeji pre víťaza La Ligy. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. jún 2023 o 00:10

Do Interu Miami prichádza ako voľný hráč.

MIAMI. Vedenie amerického klubu Inter Miami sa po angažovaní hviezdneho Argentínčana Lionela Messiho nezastavilo.

Práve naopak. Na sociálnych sieťach oznámilo príchod ďalšieho veľkého mena. Klub získal ako voľného hráča dlhoročnú oporu FC Barcelona - Španiela Sergia Busquetsa.

"Sergio Busquets prichádza do Inter Miami ako voľný hráč, dohoda bola podpísaná a skompletizovaná," napísal na sociálnej sieti Twitter taliansky novinár Fabrizio Romano.

Busquets mal podľa Romana ponuky od klubov zo Saudskej Arábie, ktoré však odmietol preto, lebo chcel vyskúšať zámorskú MLS, ale najmä chcel byť opäť v jednom tíme s Messim.

Španiel strávil celú doterajšiu kariéru v Barcelone, za ktorú odohral 722 zápasov a strelil 18 gólov. Stal sa aj kapitánom katalánskeho veľkoklubu.

S Barcelonou vyhral trikrát Ligu majstrov, deväťkrát získal španielsky titul, sedemkrát uspel v pohári a Španielskom superpohári. Po tri tituly pridal aj v Európskom superpohári a na MS klubov FIFA.

Darilo sa mu aj v drese španielskej reprezentácie, v ktorej odohral 143 zápasov. V roku 2010 boli pri zisku titulu majstrov sveta a tešil sa aj z triumfu na EURO 2012.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Miami získalo dlhoročnú oporu Barcelony. Odmietol Arabov, aby mohol hrať s Messim