Potrebujú nový impulz v boji o záchranu. V Burnley končí tréner

Sean Dyche.
Sean Dyche. (Autor: SITA/AP)
TASR|15. apr 2022 o 13:09

Tím dočasne povedie kouč mužstva do 23 rokov.

LONDÝN. Sean Dyche v piatok predčasne skončil na poste trénera futbalistov FC Burnley. Vedenie klubu ho odvolalo v snahe dať mužstvu nový impulz v boji o zotrvanie v Premier League.

Burnley je momentálne na zostupovej 18. priečke v najvyššej anglickej súťaži, s mankom štyroch bodov na sedemnásty Everton.

"Výsledky v tejto sezóne sú sklamaním a hoci to bolo ťažké rozhodnutie, cítime, že zmena je nutná, aby malo mužstvo čo najväčšiu šancu zachovať si status klubu Premier League," uviedol klub v stanovisku.

Päťdesiatročný Dyche pôsobil na Turf Moor už od októbra 2012 a v septembri minulého roka predĺžil kontrakt až do roku 2025. Bol momentálne najdlhšie pôsobiacim koučom v jednom klube Premier League.

S Burnley postúpil dvakrát do najvyššej súťaže. Osudnou sa mu však stala minulotýždňová prehra na ihrisku posledného Norwichu.

V nedeľu sa Burnley predstaví na pôde West Hamu, tím dočasne povedie kouč mužstva do 23 rokov Mike Jackson spolu s Connorom Kingom a asistovať im bude aj kapitán Ben Mee. Informovala agentúra AFP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Potrebujú nový impulz v boji o záchranu. V Burnley končí tréner