Mal som pravdu, tvrdí Kroos. Saudi na neho pískali, hoci fandia Realu

Toni Kroos (vpravo) a Lamine Yamal vo finále španielskeho Superpohára 2024.
Toni Kroos (vpravo) a Lamine Yamal vo finále španielskeho Superpohára 2024. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|18. jan 2024 o 14:55

Zápasy o španielsky Superpohár ponúkli nevšedný pohľad.

RIJÁD. Oblečené mali biele dresy, fandili Realu Madrid. Keď sa však lopty dotkol Madridčan Toni Kroos, pískali.

Semifinále a finále španielskeho Superpohára sa hralo v Saudskej Arábii. Krajine, ktorá má nevyčerpateľné množstvo finančných možností, no futbalovo za vyspelou Európou zaostáva. A nielen z hernej stránky.

Stáva sa, že fanúšikovia vypískajú vlastných hráčov. Nie však počas zápasu.

Nemecký stredopoliar v minulosti kritizoval potláčanie ľudských práv v tejto krajine a neodporúčal prestupy mladých hráčov do tamojšej súťaže.

„Nie je dobré, keď mladí hráči odchádzajú do saudskoarabskej ligy. Vzdajú sa tak svojho rozvoja a zápasov na vysokej úrovni.

Namiesto peňazí zo Saudskej Arábie by mali uprednostniť zotrvanie v Európe,“ vyhlásil pred polrokom majster sveta z roku 2014.

Myslel si, že Saudi na jeho vyjadrenia zabudli. V semifinále proti Atléticu Madrid a vo finále proti Barcelone však zistil, že to tak nie je.

„Na konci prvého polčasu som si uvedomil, že pískajú na mňa. Vôbec mi to však neprekážalo a ani to neovplyvnilo môj výkon.

Naopak, celkom som si to užíval,“ povedal v podcaste Einfach mal Luppen, ktorý viedol jeho brat, bývalý mládežnícky reprezentant Nemecka, Felix Kroos.

Toni Kroos pôsobí v Madride od roku 2014, za desať rokov si v hlavnom meste Španielska získal status zodpovedného hráča s prínosom pre mužstvo.

V minulosti však viackrát čelil kritike. Pretože sa nebál vyjadriť svoje myšlienky. Na konanie fanúšikov v Saudskej Arábii reagoval, ako je v jeho prípade bežné, ironicky:

„Bolo to niečo nové a vzrušujúce. Aspoň som sa mohol vcítiť do hráčov, ktorí to na vonkajších zápasoch zažívajú pravidelne.“

Real Madrid zdolal Atlético Madrid 5:3 po predĺžení a následne si vo finále poradil s Barcelonou 4:1. Saudi pískali na Nemca do konečného hvizdu.

„Párkrát mi napadlo, koľko ešte vydržia. Na konci som si všimol, že ich to prestáva baviť. Pískanie len potvrdzuje to, že som mal pravdepodobne pravdu,“ uzavrel skúsený 34-ročný futbalista Realu Madrid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Mal som pravdu, tvrdí Kroos. Saudi na neho pískali, hoci fandia Realu