Chceli aj Strelca zo Slovana. Spezia podpísala slovenského Moratu

Samuel Mráz.
Samuel Mráz. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|10. aug 2021 o 09:55

Samuel Mráz má nový klub.

LA SPEZIA. Slovenský futbalový útočník Samuel Mráz bude pôsobiť v klube talianskej Serie A Spezia Calcio, s ktorým podpísal zmluvu na tri roky. Spolu s ním prichádza do tímu z Ligúrska grécky obranca Dimitris Nikolau.

Dvadsaťštyriročný Mráz bol kmeňovým hráčom iného talianskeho klubu Empoli, za ktorý však odohral iba šesť zápasov a strelil jeden gól.

V rámci hosťovania pôsobil v Bröndby Kodaň a naposledy v Zaglebii Lubin, kde bol jeho trénerom krajan Martin Ševela. Ani tam sa však gólovo nedokázal výraznejšie presadiť.

Dvadsaťštyriročný rodák z Malaciek podpísal v Taliansku zmluvu na tri roky. "Rodák z okolia Bratislavy je rýchly a výskokom pripomína Álvara Moratu," napísali predstavitelia Spezie pri predstavení Samuela Mráza.

Mráz na seba prvýkrát upozornil v drese MŠK Žilina, kam prišiel zo Senice začiatkom roka 2017. Za rok a pol odohral 52 zápasov a strelil 25 gólov, na ďalších sedem prihral. V sezóne 2017/18 bol s dvadsaťjeden gólmi kráľom ligových kanonierov.

V reprezentačnom tíme Slovenska dosiaľ odohral štyri zápasy a strelil jeden gól. Do záverečnej nominácie Štefana Tarkoviča na tohtoročné EURO 2020 sa však nedostal.

Spezia mala záujem aj o iného slovenského útočníka Davida Strelca zo Slovana Bratislava, rokovania však prebiehajú a o mladý talent Slovana mali záujem aj ďalšie kluby.

Práve do tímu slovenského majstra však mal prísť podľa medializovaných informácií Mráz. Belasí sa preto zrejme poobzerajú v zahraničí, do tímu by sa mohol vrátiť aj slovinský kanonier Andraž Šporar.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Chceli aj Strelca zo Slovana. Spezia podpísala slovenského Moratu