Pre zranenie prišiel o MS v Katare. Stihne Mané šláger Ligy majstrov?

Sadio Mane sa zranil v drese Bayernu Mníchov.
Sadio Mane sa zranil v drese Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
TASR|12. jan 2023 o 15:50

Nagelsmann sa vyjadril k zraneniu senegalského útočníka.

BERLÍN. Senegalský futbalista Sadio Mané sa možno stihne zotaviť zo zranenia nohy skôr, ako pôvodne predpokladali lekári.

Tréner mníchovského Bayernu Julian Nagelsmann uviedol, že v prípade priaznivých okolností by sa 30-ročný útočník mohol vrátiť do tímu nemeckého šampióna už pre osemfinále Ligy majstrov s Parížom St. Germain.

"Sadio je dôležitý hráč. Pokiaľ všetko pôjde po masle ako doposiaľ, mohol by nám proti Parížu pomôcť. Zatiaľ s ním v prvom zápase proti PSG nepočítam, ale nie je vylúčené, že napokon stihne aj ten," uviedol Nagelsmann.

Mané prišiel do Bayernu v lete z FC Liverpool, v novembri však utrpel zranenie nohy a prišiel o MS v Katare. Prvý duel osemfinále LM je na programe 14. februára v Paríži, odveta v Mníchove sa uskutoční 8. marca.

Tú určite nestihne brankár Manuel Neuer, ktorý pre zlomeninu nohy vynechá väčšinu roka 2023. Zranenie si spôsobil na predvianočnej lyžovačke.

"Z môjho pohľadu máme povinnosť podpísať ďalšieho brankára. Potrebujeme ho bez ohľadu na to, či bude číslo jedna alebo dva.

Máme mladé talenty, ale vstúpiť do zápasu v tejto fáze sezóny bez toho, aby niekedy hrali profesionálny futbal, by bolo náročné," dodal Nagelsmann.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Pre zranenie prišiel o MS v Katare. Stihne Mané šláger Ligy majstrov?