Karpin si zahrá ruskú ruletu. Proti Slovensku nastúpi s béčkom

Valeri Karpin.
Valeri Karpin. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|8. okt 2021 o 12:35

Súboj so Slovenskom bude zápas roka, píšu Rusi.

KAZAŇ, BRATISLAVA. Viaceré ruské médiá sa pred zápasom so Slovenskom zhodujú - futbalovú reprezentáciu čaká v piatok v Kazani zápas roka.

Počty sú jednoduché: v prípade víťazstva Rusi odskočia Slovákom v kvalifikácii MS 2022 na sedem bodov. A vzhľadom na to, že neskôr budú hrať doma aj proti Cypru, kde sa očakáva víťazstvo, mal by to byť dostatočný náskok na udržanie druhého miesta v skupine.

"Som spokojný s prístupom hráčov v tréningoch na 200 percent. Čo mali urobiť, urobili a pridali aj niečo navyše. Čaká nás však súper, ktorý potrebuje vyhrať. Všetky ostatné otázky zodpoviem po zápase," vyhlásil tréner Rusov Valerij Karpin.

Rusi však čelia aj protivníkovi vo vlastných radoch a tým je obrovská maródka v tíme.

Podľa webu Sovsport v Kazani vybehne v piatok večer na trávnik nie prvá, ale až druhá najlepšia reprezentačná jedenástka.

"Náš trénerský štáb nemôže rátať s Golovinom, Glušakovom, Zobninom, Čeryševom, Karavajevom, Ozdojevom, Samošnikovom, Jonovom a Magkejevom. K tomu treba prirátať Arťoma Dzjubu a jeho odmietnutie pomôcť reprezentácii pod Karpinom a tiež odchod Maria Fernandeza, ktorý ešte v septembri bol v kádri. Počítať s gólovými hodmi pri takýchto stratách je nereálne," píše sa na webe sovsport.ru.

"Aj naša obranná línia sa oproti septembrovým zápasom zmenila na nepoznanie. A hoci sme v septembri v troch zápasoch ani raz neinkasovali, teraz to bude náročnejšie. Hráčom v obrane chýba zohratosť, tréneri v posledných dňoch len upchávajú diery v zostave," pokračuje ruský portál.

Karpin má v tíme obrancu Iľju Samošnikova a stredopoliara Denisa Makarova, ale ani ich zdravotný stav nie je dobrý.

"Makarov má problém s lýtkovým svalom, rozhodneme sa, či vôbec s nami odcestuje do Slovinska. Samošnikov zatiaľ s nami v tréningovom kempe nestrávil ani sekundu, dnes určite nie je v poriadku," prezradil Karpin.

"Ak vezmeme do úvahy všetky tieto kádrové problémy, Karpin a jeho hráči budú v piatok potrebovať povestné šťastie v ruskej rulete, aby uspeli. A fanúšikovia si môže roztočiť svoje koleso šťastia," dodal spomínaný web.

Zápas H-skupiny kvalifikácie MS 2022 Rusko - Slovensko sa v Kazani bude hrať v piatok od 20.45 h SELČ a povedie ho skúsený španielsky rozhodca Antonio Mateu Lahoz.

Textový online prenos si môžete pozrieť na webe Sportnet.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Karpin si zahrá ruskú ruletu. Proti Slovensku nastúpi s béčkom