Neverili mu, že sa staral o chorú dcéru. Bolo to bolestivé, hnevá sa Ronaldo

Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|15. nov 2022 o 16:28

Tréner Ten Hag už nechce Ronalda v Manchestri.

BRATISLAVA. Portugalská superstar Cristiano Ronaldo poskytla iba niekoľko dní pred začiatkom majstrovstiev sveta vo futbale 2022 v Katare rozhovor britskému novinárovi a televíznej osobnosti Piersovi Morganovi.

Redaktor ho pred štrnástimi rokmi nazval rozmaznaným dieťaťom: Ronaldo je rozmaznaný zasran, prečo mu fandiť?” znel nadpis článku pre Daily Mail.

Ľudia sa však menia. Morgan sa ho vo svojej relácii “Bez cenzúry” spýtal na ťažké obdobie, ktoré prežíva.

Ronaldo zvolil veľmi kontroverzný spôsob, ako uviesť veci na pravú mieru. Tridsaťsedemročný futbalista totiž verejne skritizoval vlastný klub Manchester United. 

V rozhovore priznal, že sa ho snažili z tímu vytlačiť. Klub sa podľa jeho slov od odchodu Sira Alexa Fergusona zastavil v čase a pred súčasným koučom Erikom Ten Hagom nemá žiadny rešpekt.

„Nerešpektujem Erika Ten Haga, pretože on mi tiež nikdy nepreukázal rešpekt. Ak ty nemáš rešpekt ku mne, ja nikdy nebudem rešpektovať teba,” povedal v rozhovore Ronaldo.

Jediná odpoveď Manchestru United na rozhovor s Ronaldom bola zverejnená v pondelok (14.11.).

„Manchester United berie na vedomie medializáciu týkajúcu sa rozhovoru Cristiana Ronalda. Klub zváži svoju odpoveď po zistení všetkých faktov.

Naším cieľom zostáva pripraviť sa na druhú polovicu sezóny a pokračovať v dynamike, viere a súdržnosti medzi hráčmi, manažérom, personálom a fanúšikmi,” napísal klub v oficiálnom stanovisku.

Je pravda, že Manchester United nezískal žiadnu trofej od roku 2017 a v súčasnosti pôsobí iba v Európskej lige, čo portugalskú hviezdu frustruje.

V klube máte nejaké veci, ktoré Manchestru nepomáhajú dostať sa na najvyššiu úroveň, na ktorej sú City, Liverpool a teraz už aj Arsenal.


Cristiano Ronaldo v rozhovore s Piersom Morganom

V najnovších “ochutnávkach” relácie, ktorú odvysiela v Anglicku televízia Sky 16. a 17. novembra v dvoch častiach, a trvať bude deväťdesiat minút, sa Ronaldo opäť kriticky vyjadril na adresu klubu.

„Podľa môjho názoru bude pre United náročné byť v najbližších dvoch alebo troch rokoch na vrchole,” povedal pred kamerou.

„Chcem pre Manchester to najlepšie. Preto som prišiel, ale v klube máte niekoľko vecí, ktoré nepomáhajú dostať sa na najvyššiu úroveň ako Manchester City, Liverpool a už teraz aj Arsenal,” priznal.

Kritika od klubovej legendy

Legenda “červených diablov”, bývalý Ronaldov kapitán a spoluhráč Gary Neville nedávno v štúdiu Sky Sports povedal, že anglický gigant by bol lepší bez Ronalda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Neverili mu, že sa staral o chorú dcéru. Bolo to bolestivé, hnevá sa Ronaldo