Kuckov tréner dostal Rád britského impéria, po sezóne v klube skončí

Roy Hodgson.
Roy Hodgson. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. máj 2022 o 12:55

Roy Hodgson sa dočkal veľkej pocty.

LONDÝN. Bývalý tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson sa v stredu dočkal veľkej pocty. V Buckinghamskom paláci v Londýne dostal od princa Williama, vojvodu z Cambridgeu, ocenenie Rád britského impéria za dlhoročné služby vlasti.

Pre miestne médiá sa následne vyjadril, že po sezóne 2021/2022 už nebude pokračovať ako tréner klubu FC Watford, za ktorý hráva aj slovenský reprezentant Juraj Kucka.

Sedemdesiatštyriročný kormidelník pôvodne odišiel do dôchodku po sezóne 2020/2021, v ktorej trénoval Crystal Palace. V januári tohto roka však Watford prepustil trénera Claudia Ranieriho a Hodgson dočasne prevzal tím do konca aktuálneho ročníka.

"Dal som klubu najavo, že to bude krátkodobá spolupráca. Vrátil som sa z dôchodku a vzal som tú prácu do konca sezóny. Teraz je však už koniec.

Užíval som si moje zamestnanie, ktoré je však veľmi náročné. Nemyslím si, že ešte niekedy budem trénovať klub v Premier League. Myslím si, že už mám právo odísť a užiť si čas s mojou manželkou a synom," povedal pre Sky Sports.

Hodgsonova trénerská kariéra trvala dlhých 45 rokov. Okrem anglickej reprezentácie viedol aj národné tímy Švajčiarska, Fínska a Spojených arabských emirátov. Šéfoval tiež lavičke v Interi Miláno, FC Liverpool, West Bromwichi Albion a FC Fulham.

Watford ho najal s cieľom udržať sa v Premier League, to sa mu však zrejme nepodarí. Štyri kolá pred koncom sezóny stráca 12 bodov na posledné nezostupové 17. miesto v tabuľke, ktoré patrí Leedsu United.

V ročníku 2022/2023 bude zrejme pôsobiť v druhej najvyššej anglickej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Kuckov tréner dostal Rád britského impéria, po sezóne v klube skončí