Bývalá brazílska hviezda musí odovzdať svoj pas, súd rozhoduje o treste

Robinho.
Robinho. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. mar 2023 o 12:27

Na bývalého hráča Realu Madrid či Manchestru City je vydaný medzinárodný zatykač.

RIO DE JANEIRO. Bývalý brazílsky futbalista Robinho dostal príkaz odovzdať svoj pas, kým justičné orgány v Brazílii rozhodnú o tom, či si má odpykať deväťročný trest za znásilnenie.

Robinho bol v roku 2017 v Taliansku odsúdený za účasť na skupinovom sexuálnom útoku v Miláne. Informovala o tom agentúra DPA.

Taliansky najvyšší súd v roku 2022 potvrdil Brazílčanov trest, po ktorom talianski prokurátori vydali medzinárodný zatykač.

Sudca Francisco Falcao zakázal bývalému hráčovi Realu Madrid či Manchestru City opustiť krajinu a do piatich dní musí doručiť súdu svoj pas.

Brazília nevydáva svojich občanov, ak sú odsúdení v iných krajinách. Taliansko zároveň požiadalo, aby si Robinho odpykal trest vo svojej rodnej krajine. Na rozhodnutie brazílskeho najvyššieho súdu o tom, či si trest odpyká v Brazílii, nie je stanovený žiadny termín.

Sudca vzal do úvahy závažnosť trestného činu, medzinárodný dosah prípadu a hráčovu ekonomickú situáciu, ktorá by mohla uľahčiť jeho prípadný útek z Brazílie.

Podľa správ talianskych médií obeť násilia v danú noc oslavovala svoje 23. narodeniny v Miláne. Robinho obvinenia odmieta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Bývalá brazílska hviezda musí odovzdať svoj pas, súd rozhoduje o treste