Nebol to Polievka ako ho poznám, uznal tréner. Je frustrovaný, chápe ho Weiss

Róbert Polievka v drese MFK Dukla Banská Bystrica.
Róbert Polievka v drese MFK Dukla Banská Bystrica. (Autor: facebook/MFK Dukla Banská Bystrica)
Michal Šášky|6. aug 2023 o 01:00

Ako prestupovú ságu vnímali spoluhráči v Banskej Bystrici?

BRATISLAVA. Nie je tajomstvom ani prekvapením, že Slovan Bratislava sleduje všetkých ligových hráčov. O tých najlepších sa pravidelne zaujíma.

Neraz natrafí na prehnané očakávania druhej strany. Buď si vedenie súperovho klubu pýta priveľké odstupné, alebo futbalista vidí svoju budúcnosť skôr v zahraničí.

Po minulej sezóne bolo v kontakte s predstaviteľmi slovenského majstra niekoľko futbalistov.

César Blackman z Dunajskej Stredy aj Trnavčan Kyriakos Savvidis prišli vďaka tomu, že sa im skončili zmluvy. So Slovanom sa dohodli ako voľní hráči.

Ako posily sa spomínali sa aj tí s platnými kontraktmi, či už obranca Podbrezovej Marek Kristián Bartoš, krídelník Žiliny Adrián Kaprálik a predovšetkým Róbert Polievka.

Kanonier Banskej Bystrice zaujal v minulej sezóne 15 ligovými gólmi, vytiahol klub do majstrovskej vetvy a seba do reprezentácie.

Čo sa v texte dočítate:

  • Ako vníma kabína prestupové špekulácie okolo Polievku?
  • Čo na margo svojho zverenca hovorí tréner Ščasný?
  • Kto ho zatienil v súboji so Slovanom?
  • Padol prestup? Polievka a Weiss odpovedali rozdielne.
  • Kedy bude definitíva?

Realita je taká, že Bartoš stále hráva na Horehroní, Kaprálik naďalej hviezdi pod Dubňom a Polievka nastúpil v sobotu na Tehelnom poli. Avšak, stále iba v drese Dukly. Ako kapitán.

„Jeho túžba ísť do Slovana bola obrovská, povedal mi to otvorene. Chápem ho, veď kto by nechcel? Najlepší klub na Slovensku, krásny štadión, vidina európskych pohárov...,“ hovoril po zápase tréner Michal Ščasný.

Zatienil ho exslovanista

Dukla Banská Bystrica ako druhý ligový tím v tejto sezóne zaskočil Slovan. V 2. kole uhrala na Tehelnom poli nečakaný výsledok 2:2. Belasí pred týždňom remizovali aj v Košiciach.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovan Bratislava - Banská Bystrica (2:2)

Naopak, Dukla pred týždňom po slabom výkone podľahla Podbrezovej vysoko 1:4. Facku v úvode ročníka vystriedal dôležitý impulz.

„Možno je dobré, že ten zlý zápas prišiel hneď na začiatku sezóny. Myslím si, že teraz sa nám podarilo do určitej miery výkon zlepšiť a určite nás to nabudí a pomôže pred duelom v Michalovciach psychicky aj fyzicky,“ povedal obranca Timotej Záhumenský.

Po prehre rozdielom triedy by bežne prišli slovenské tímy na Tehelné pole s malou dušičkou. Kabína Dukly si však dala najväčšie ciele.

„Škoda, že sme nevyhrali, vždy chceme zvíťaziť. Ale bod zo Slovana a proti tak kvalitnému mužstvu sa počíta,“ doplnil s úsmevom bývalý hráč belasých.

Pohneval si rodinu manželky

Rodák z Banskej Bystrice pôsobil v Slovane tri roky, od 2013 do 2015. V prvom tíme nazbieral šesť štartov, pôsobil najmä v juniorke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Nebol to Polievka ako ho poznám, uznal tréner. Je frustrovaný, chápe ho Weiss