Koniec prestupovej ságy so Slovanom? Polievka urobil zásadný krok

Róbert Polievka a Timotej Záhumenský (MFK Dukla Banská Bystrica).
Róbert Polievka a Timotej Záhumenský (MFK Dukla Banská Bystrica). (Autor: TASR - Ján Krošlák)
Sportnet, TASR|12. aug 2023 o 11:25

Reprezentačný útočník podpísal novú zmluvu.

BANSKÁ BYSTRICA. Túžil po novej výzve, po prestupe do Slovana Bratislava, cítil sklamanie. Róbert Polievka po skvelej minulej sezóne veril, že sa posunie dopredu.

Ozvali sa záujemcovia z niekoľkých krajín, prišlo viacero konkrétnych ponúk, ale prestup sa do dnešného dňa nezrealizoval.

Naopak, po treťom kole novej sezóny prišiel zásadný krok. Reprezentant Róbert Polievka bude naďalej obliekať dres Banskej Bystrice.

Dvadsaťsedemročný útočník sa dohodol s vedením MFK Dukla na predĺžení zmluvy. Nový kontrakt platí do 30. júna 2025, informoval banskobystrický klub na svojom webe.

"Po tomto náročnom období, keď sa o mne v médiách veľa rozprávalo a písalo, som veľmi rád, že sa situácia okolo mňa upokojila," poznamenal Polievka na margo zmluvy.

"Veľmi ma teší postoj vedenia klubu, že mi dokázalo vytvoriť také podmienky, vďaka ktorým tu viem zostať aj ďalší rok. Som rád a veľmi si vážim túto možnosť, pretože Dukla je môj futbalový domov," uviedol hráč.

Už po zápase proti Slovanu povedal médiám, že sa ho naťahovanie rokovaní o prestupe dotýkajú a musí túto kapitolu uzavrieť, aby sa sústredil na svoje výkony.

"Chcem pokračovať vo svojich dobrých výkonoch a uvidíme, čo prinesú ďalšie mesiace. Aktuálne som maximálne koncentrovaný na Duklu a chcem jej pomôcť minimálne do zimy. Ak bude zaujímavá ponuka na stole, vedenie Dukly je ochotné rokovať," dodal.

O kanoniera Banskej Bystrice mal veľký záujem Slovan Bratislava, aj samotný hráč prejavil túžbu prestúpiť k majstrovi.

Na Tehelnom poli si dokonca osobne pozrel zápas 2. kvalifikačného kola Ligy majstrov, v ktorom belasí remizovali s Mostarom 2:2 a vybojovali si postup.

Kluby sa však napokon na prestupe nedohodli.

Polievka strelil v piatkovom zápase 3. kola Niké ligy tretí gól Dukly pri víťazstve 3:0 na ihrisku MFK Zemplín Michalovce. Skóroval aj v prvom zápase, na Slovane si pripísal asistenciu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Koniec prestupovej ságy so Slovanom? Polievka urobil zásadný krok