Lewandowski po ôsmich rokoch opúšťa Bayern, posilní Barcelonu

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. júl 2022 o 08:45 (aktualizované 16. júl 2022 o 16:06)

Prestupová čiastka má byť 50 miliónov eur.

BRATISLAVA. Sága okolo odchodu Roberta Lewandowského z Bayernu Mníchov už má svoje rozuzlenie. Novinár Fabrizio Romano na sociálnej sieti informoval, že prestup poľského útočníka do FC Barcelona je spečatený.

Podľa neho sa obe strany dohodli na prestupe a už tento víkend by sa rodák z Varšavy mal hlásiť u svojho nového zamestnávateľa.

Podľa agentúry DPA Lewandowski odletí v sobotu do metropoly Katalánska a najneskôr v nedeľu tam podpíše kontrakt na štyri roky.

"S Barcelonou sme ústne dohodnutí. Je dobré pre obe strany, že sú veci vyjasnené. Robert s nami dokázal vyhrať všetko, čo sa dalo. Sme mu veľmi vďační za všetko, čo pre klub urobil," povedal prezident Bayernu Herbert Hainer.

O transfere medzi oboma veľkoklubmi informuje aj nemecký Kicker. "Po týždňoch sa FC Bayern a FC Barcelona dohodli," píše na svojom webe.

Prestupová čiastka má byť vo výške 50 miliónov eur (45 základná suma + 5 na bonusoch). Momentálne sa už len čaká na oficiálne potvrdenie oboch strán.

"Jedna z telenoviel tohto leta sa v najbližších hodinách skončí. Dohoda medzi Barcou a Bayernom je realitou," píše španielsky denník Marca.

Lewandowski sa tak už nezúčastní na sobotňajšom predstavení kádra Bayernu pred začiatkom nového ročníka Bundesligy.

"V máji som ukončil diskusiu, lebo vtedy sme nemali na stole konkrétnu ponuku ani náhradu za Roberta. Odvtedy sa situácia zásadne zmenila. Barcelona zvýšila sumu do výšky, keď je pre nás predaj absolútne výhodný.

Okrem toho sme nedávno na prestupovom trhu získali Sadia Maného, ofenzívneho hráča svetovej úrovne. Preto sme sa teraz dohodli, zatiaľ len ústne, kontrakt sa dolaďuje," povedal Kahn pre sobotné vydanie periodika Bild.

Španielskemu klubu sa podarilo dotiahnuť jeho prestup tesne pred odchodom na zámorské turné, kde odohrá až štyri prípravné zápasy.

Poliak opúšťa Bayern po ôsmich rokoch. Počas tejto doby bol osemkrát majstrom Nemecka, vyhral Ligu majstrov, Európsky Superpohár, Majstrovstvá sveta klubov FIFA a tiež dvakrát vyhral anketu FIFA o najlepšieho hráča roka.

Lewandowski nastrieľal v najvyššej nemeckej súťaži v dresoch Borussie Dortmund a Bayernu 312 gólov a 384 vystúpeniach.

V predchádzajúcej sezóne dal 35 gólov v 34 zápasoch a piatykrát za sebou, po siedmy raz celkovo, sa stal najlepším kanonierom Bundesligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Lewandowski po ôsmich rokoch opúšťa Bayern, posilní Barcelonu