V Nyone vyžrebovali semifinálové dvojice. Kto ovládne Ligu národov?

Francúzski futbalisti sa v roku 2021 stali víťazom Ligy národov.
Francúzski futbalisti sa v roku 2021 stali víťazom Ligy národov. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jan 2023 o 13:20

Dôjde aj na súboj Španielov proti majstrom Európy.

BERLÍN. Úradujúci majstri Európy Taliani nastúpia na finálovom turnaji Ligy národov v druhom semifinálovom dueli proti Španielom.

O deň skôr sa stretnú domáci Holanďania s Chorvátskom, rozhodol o tom stredajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

Taliani sa prebojovali do finálovej fázy LN zo skupiny, v ktorej boli aj Maďarsko, Nemecko a Anglicko. V semifinále ich čaká repríza rovnakej fázy z roku 2021, keď ich Španieli zdolali 2:1. "La Roja" neskôr vo finále podľahla Francúzsku 1:2.

Španieli sa dostali na finálový turnaj z A2 skupiny, keď predbehli o bod Portugalcov. O titul už zabojujú pod vedením nového trénera Luisa de la Fuenteho, ktorý po neúspechu na MS v Katare nahradil Luisa Enriqueho.

Holandsko, neúspešný finalista z prvého ročníka súťaže, nastúpi v Rotterdame proti Chorvátom. Aj "Oranjes" majú po svetovom šampionáte nové vedenie, staronovým koučom je Ronald Koeman.

Ten prišiel na miesto Louisa van Gaala, ktorý skončil po štvrťfinálovom vypadnutí s neskoršími majstrami Argentínčanmi.

V chorvátskom tíme by nemal chýbať kapitán Luka Modrič, ktorý po bronze v Katare prisľúbil, že bude pokračovať v reprezentačnej kariére.

"Nie sme krajina, ktorá často vyhráva trofeje. Pre hráčov je to dôležité, očakávam, že v júni budú pripravení a veľmi motivovaní," povedal Koeman.

"Vždy je oveľa lepšie hrať o niečo ako len prípravné zápasy. Modrič sa do júna rozhodne, ši bude hrať. No akokoľvek si vyberie, budeme zaňho radi," uviedol asistent trénera a niekdajší Modričov spoluhráč Vedran Čorluka.

Finálový turnaj Ligy národov 2023

Semifinále:

  • streda 14. júna: Holandsko - Chorvátsko (Rotterdam, 20.45 h)
  • štvrtok 15. júna: Španielsko - Taliansko (Enschede, 20.45 h)

o 3. miesto:

  • nedeľa 18. júna: zdolaní semifinalisti (Enschede, 15.00 h)

Finále:

  • nedeľa 18. júna: úspešní semifinalisti (Rotterdam, 20.45 h)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V Nyone vyžrebovali semifinálové dvojice. Kto ovládne Ligu národov?