Hviezdu Bayernu trápi zranenie, vynechá reprezentačné zápasy

Eric Maxim Choupo-Moting oslavuje gól v drese Bayernu Mníchov.
Eric Maxim Choupo-Moting oslavuje gól v drese Bayernu Mníchov. (Autor: TASR/AP)
TASR|22. mar 2023 o 10:50

Eric Maxim Choupo-Moting nepomôže Kamerunu.

MNÍCHOV. Kamerunský futbalista Eric Maxim Choupo-Moting potvrdil, že pre problémy s chrbtom vynechá prípravné zápasy národného mužstva proti Namíbii, informovala o tom agentúra DPA.

Podľa útočníka Bayernu Mníchov by zranenie mohlo ohroziť aj jeho účasť v budúcotýždňovom bundesligovom šlágri proti Borussii Dortmund.

"Bohužiaľ, nemôžem nastúpiť na stretnutia národného tímu pre problémom s chrbtom. Budem tvrdo pracovať, aby som sa čo najskôr vrátil na ihrisko," uviedol Choupo-Moting na Instagrame.

Absencia v kádri Kamerunu sa dala očakávať po tom, čo tridsaťtriročný útočník nenastúpil v nedeľu na pôde Bayeru Leverkusen.

Tréner Bayernu Julian Nagelsmann pred zápasom v Leverkusene povedal, že Choupo-Moting mal "veľké problémy" s chrbtom a nemohol trénovať.

Futbalisti Bayernu Mníchov Eric Maxim Choupo-Moting a Jamal Musiala.
Futbalisti Bayernu Mníchov Eric Maxim Choupo-Moting a Jamal Musiala. (Autor: TASR/AP)

Bayern prehral 1:2 a pred domácim duelom s Borussiou (1. apríla) mu patrí v tabuľke druhá priečka s jednobodovým mankom práve na súpera z Dortmundu.

Úradujúci majster dúfa, že bude Choupo-Moting pripravený na zápas. Mužstvu však určite bude nepomôže Jamal Musiala, ktorý opustil kemp nemeckej reprezentácie pre zranenie zadného stehenného svalu.

Musiala s jedenástimi a Choupo-Moting s desiatimi gólmi sú najlepší strelci Bayernu v tejto sezóne Bundesligy, medzi strelcami figurujú obaja v Top 7.

Program reprezentácie Kamerunu

  • Piatok 24.marca : Kamerun - Namíbia (21:30)
  • Utorok 28.marca : Namíbia - Kamerun (15:00)
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hviezdu Bayernu trápi zranenie, vynechá reprezentačné zápasy