Tarkovič ohlásil jednu zmenu, z nominácie vypadol Hrošovský

Patrik Hrošovský a tréner Slovenska Štefan Tarkovič.
Patrik Hrošovský a tréner Slovenska Štefan Tarkovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. nov 2021 o 16:35

Dôvodom je zlomený malíček.

SENEC. Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na novembrové zápasy kvalifikácie MS 2022 vypadol zranený Patrik Hrošovský.

Stredopoliar belgického Genku má zlomený malíček a v mužstve ho nahradí typologicky podobný Jakub Hromada z pražskej Slavie.

Reprezentačný tréner Štefan Tarkovič na nedeľnom zraze v Senci privítal torzo kádra. Hlásilo sa mu deväť hráčov, keďže viacerí ešte v nedeľu plnili povinnosti v kluboch. Ďalší dvaja sa k tímu pridajú ešte v nedeľu.

"Z nominácie vypadol Paťo Hrošovský, zranil sa v stretnutí proti West Hamu. Má zlomený malíček a po konzultáciách s klubovým lekárom sme sa rozhodli ho vynechať. Nahradí ho Jakub Hromada," informoval Tarkovič.

Hancko sa pripojí tesne pred zápasom

"Prišli zatiaľ deviati hráči, plus Šatka a Jirka sa pridajú ešte dnes. Ostatní prídu zajtra a Albert Rusnák potom v utorok. Až tesne pred zápasom so Slovinskom sa k tímu pripojí Hancko," zhodnotil tréner.

Slovensko čakajú záverečné zápasy v kalendárnom roku, najprv nastúpia proti Slovinsku (11. novembra v Trnave), následne zakončia kvalifikáciu na Malte (14. novembra v Ta' Qali).

V 24-člennej nominácii absentujú Juraj Kucka z FC Watford aj Ivan Schranz zo Slavie Praha. Po zranení sa vrátili brankár Martin Dúbravka z Newcastlu United či krídelník Róbert Mak z Ferencvárosu Budapešť.

Motivácia mužstvu nechýba

Slovákom momentálne patrí tretia priečka v tabuľke H-skupiny so ziskom 10 bodov, ktoré nazbierali aj štvrtí Slovinci. Dvojica pred nimi je už nedostihnuteľná, Chorváti sú druhí so 17 bodmi a lídri sú 19-bodoví Rusi.

Cieľ Slovenska je v tabuľke skončiť do tretieho miesta a najmä nadviazať na výkony z predchádzajúcich duelov:

"Reprezentácia je najvyššie, čo môže tréner aj hráč dosiahnuť. Nemôžeme sa pýtať, akú máme motiváciu. Máme motiváciu dosiahnuť úspech, skončiť tretí v skupine a dobre reprezentovať Slovensko.

Cieľov aj stimulov je dosť, aby bola motivácia jasná. Slovinsko je silný súper. Chcú nás poraziť, chcú sa prezentovať čo najlepším výkonom a povolali to najsilnejšie, čo majú. Vždy s nimi boli vyrovnané zápasy a očakávam opäť vyrovnaný zápas. Majú hviezdy európskeho formátu," dodal Tarkovič.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tarkovič ohlásil jednu zmenu, z nominácie vypadol Hrošovský